"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пільги: скасувати не можна виплатити

Пільги: скасувати не можна виплатити

Чого злякалися на вулиці Грушевського 12/2? Спочатку того, що тільки у 2011 році понад 2 мільйони пенсіонерів перемогли у судах державу, і за дев'ять місяців 2011 року Пенсійний фонд повернув недоплачених пенсій на 6 мільярдів гривень.
Понеділок, 17 жовтня 2011, 10:35
Ігор Ліскі, голова Луганської обласної організації партії "Фронт змін"

Політика української влади щодо пільговиків нагадує сюжет старого радянського мультфільму "В країні невивчених уроків".

Як і головний герой, урядовці - дорослі люди із сивиною - розгубилися: а де у фразі "пільги: скасувати не можна виплатити" поставити кому?

Сюжет мультфільму виробництва 1969 року простий, але дуже змістовний і цікавий, з глибоким сенсом, покладеним у крилатий вислів "стратити не можна помилувати".

У тому, що у свого часу більшість сьогоднішніх горе-реформаторів дивилися цей мультфільм, можна не сумніватися, а от чи засвоїли вони його урок, як головний герой Віктор Пєрєстукін - такої впевненості нема.

Реклама:

Подивившись на штурм "афганцями" та "чорнобильцями" будівлі Верховної ради, провладна більшість якої прийняла у першому читанні антинародний проект закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", та судилище держави проти "дітей війни", не втримався і перефразував вислів "стратити не можна помилувати".

Про моральний бік справи годі й казати. Позбавлених дитинства "дітей війни", які разом з ветеранами 60 років тому підіймали з руїн розорену країну, "афганців", відправлених державою "виконувати інтернаціональний обов'язок", і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які, не жаліючи себе, зупинили лихо, влада позбавляє пільг.

5 вересня голова уряду Микола Азаров підписав сумнозвісне протокольне доручення Кабміну №63, яким зобов'язав Пенсійний фонд не виконувати судові рішення про сплату державою пільговикам пенсій у повному обсязі, передбаченому законом.

Невдовзі провладна більшість прийняла у першому читанні законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень: "пільги скасувати, не можна виплатити".

Чого злякалися на вулиці Грушевського 12/2? Спочатку того, що тільки у 2011 році понад 2 мільйони пенсіонерів вже перемогли у судах державу, і за дев'ять місяців 2011 року Пенсійний фонд повернув недоплачених пенсій на 6 мільярдів гривень.

А потім через хвилю народного невдоволення, яка 20 вересня ледь не закінчилася захопленням будівлі парламенту, налякана влада продемонструвала намір переставити кому: "пільги: скасувати не можна, виплатити".

Проте гріш ціна всім обіцянкам президента та прем'єра, якщо виплати у повному обсязі не будуть передбачені у бюджеті на 2012 рік, і державний кошторис не буде прийнятий Верховною радою та підписаний президентом.

Тоді переставити вирішальний для багатьох людей знак коми можна буде вже не так легко, як того декому хотілося б.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!