"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Норвегія готова долучитись до відновлення енергетичної інфраструктури України – Міненерго

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:54 -

Норвегія зацікавлена зробити свій внесок у відновлення українського енергосектору шляхом долучення до існуючих міжнародних ініціатив підтримки Україні.

Про це йшла мова під час зустрічі заступника міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослава Демченкова з заступником голови місії посольства Норвегії Александрою Вацко.

Сторони обговорили стан та поточні потреби української енергетики в період війни, перспективи відновлення енергетичної інфраструктури та можливі шляхи для цього.

"Норвезька сторона зацікавлена зробити свій внесок у відновлення українського енергосектору шляхом долучення до існуючих міжнародних ініціатив підтримки Україні.

Реклама:

Зокрема, до проєктів акумулювання міжнародної донорської допомоги, які координує Секретаріат Енергетичного співтовариства. Ці проєкти включають в себе як надання безпосередньо обладнання, матеріалів, палива для потреб українських енергокомпаній, так і фінансову допомогу", - йдеться у повідомленні.

Ще одним проєктом, до якого може долучитися Норвегія, є реалізація Меморандуму між Міненерго і Програмою розвитку ООН щодо відновлення енергетичної інфраструктури України, кажуть в Міненерго.

"Україна прагне не відбудувати енергетичний сектор за радянським зразком, а модернізувати та енергетичну систему, зробити її сучасною та екологічною. Зокрема, й завдяки ініціативам підтримки України у воєнний час та програмам повоєнного відновлення", - заявив Ярослав Демченков.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: