Разумная инвестиция: как жилой комплекс Great поможет сохранить и приумножить средства
PROMOTED

Разумная инвестиция: как жилой комплекс Great поможет сохранить и приумножить средства

Понедельник, 28 декабря 2020, 14:00 -
Хотя "банкопад", который начался в Украине в 2014 году, считается преодоленным, доверие людей к банковской системе критически низкое. (укр)

Проведене у листопаді 2020 року Центром Разумкова соціологічне дослідження продемонструвало, що рівень недовіри українців до комерційних банків становить 73%.

Отже, українці ще не готові довіряти банкам свої кошти, у тому числі відкривати депозитні рахунки.

Причини полягають як у нестабільності національної економіки, валюти і фінансової системи, так і в низькій привабливості таких вкладень.

Річна дохідність гривні при розміщенні депозиту значно нижча за рівень девальвації – до 11,5%, тоді як національна валюта втратила відносно долара майже 15% вартості. Доларові вкладення теж не вражають: до 3% річних.

У таких умовах велику конкуренцію банківським вкладенням продовжує складати сектор первинної нерухомості. Інвестиції у зведення житлових будинків приваблюють людей значно більшою прибутковістю.

Утім, аби зберегти та істотно примножити свої гроші, треба знати, у які проєкти варто їх вкладати і на яких етапах.

З'ясуємо це питання на прикладі багатофункціонального житлового комплексу Great, який будується на березі Дніпра в Дарницькому районі Києва.

Інвестиції на стартових етапах

Незалежно від того, інвестуєте ви в житло для того, щоб у ньому мешкати, здавати в оренду, перепродати після завершення будівництва або переуступити іншому покупцю до введення в експлуатацію, головне правило незмінне: аби зберегти якнайбільше грошей, краще за все вкладати кошти одразу після відкриття продажів.

На стартовому етапі забудовник пропонує мінімальну ціну, яка в міру наближення фінішу будівництва поступово зростає.

 

Приміром, продажі квартир у ЖК Great у грудні 2018 року стартували із 17 820 грн за кв м. Зараз мінімальна вартість від забудовника становить уже 24 050 грн.

За два роки ціна росла на 35%. На стільки ж виросла прибутковість інвестицій тих, хто придбав майбутнє житло на старті.

Важливий момент полягає у більш високій ризиковості вкладень "на котловані", тож варто ретельно вивчати забудовника і довіряти лише тому, у кому ви впевнені на 100%.

Житловий комплекс Great з цієї точки зору цікавіший за інші. Цей масштабний проєкт втілюють в життя три компанії – IB Alliance, холдингова компанія "Київміськбуд" та корпорація "РІЕЛ", тож інвестиція в нього буде менш ризиковою за інші.

Інвестиції в наступний будинок

Вкласти кошти в проєкт на початку будівництва все одно готові далеко не всі. Більш обережним інвесторам варто придивитися до багатофункціональних проєктів квартальної забудови, адже в них можна вигідно інвестувати на старті кожної нової черги.

Приміром, у ЖК Great продаються будинки з першого по шостий, тривають фундаментні роботи у дев'ятому та десятому будинках, котлованні – у дванадцятому та тринадцятому.

Треба уважно стежити за стартом продажів нових черг. Прибутковість у наступних будинках не обов'язково буде на рівні стартових, зате це можливість отримати максимум прибутку без істотного ризику.

При цьому варто пам'ятати, що в масштабних ЖК формату live-work-play зростання вартості квартири не обмежується зростанням самого будинку. У міру розвитку проєкту підвищується і його загальна цінність.

Зокрема, проєкт багатофункціонального Great, територія якого перевищує 12 га, передбачає будівництво великого підземного і наземного паркінгів, вбудованого дитсадка та об'єднаної з другим дитсадком окремої початкової школи, парку, стадіону, торговельно-офісного комплексу та офісного центру з власним паркінгом.

З'явиться тут і більш традиційна для таких проєктів інфраструктура – магазини і сервіси на перших поверхах будинків, ігрові та спортивні майданчики, зони відпочинку, у тому числі публічні тераси на експлуатованих дахах.

 

З появою об'єктів власної інфраструктури підвищуватиметься комфорт життя в кожному будинку і відповідно зростатиме вартість квадратного метра. Тобто чим більшим буде строк інвестиції у житловий комплекс Great, тим більшим стане прибуток від подальшого перепродажу житла.

Обираємо шлях рантьє

Якщо ви вирішили отримати максимальний прибуток від вкладень, то до потенційного перепродажу варто зробити сучасний ремонт, щоб здавати квартиру в оренду. Тоді готове житло не простоюватиме, а почне повертати вкладені інвестиції.

Зокрема, у доволі свіжому житловому комплексі неподалік від ЖК Great за однокімнатну квартиру просять 16-28 тис грн на місяць, за двокімнатну – 19-56 тис. І це при гірших видових характеристиках.

Саме вигляд з вікна – головна і найцінніша особливість ЖК Great. Він будується за 90 метрів від берега Дніпра.

Аби дістатися до сучасної набережної, достатньо перетнути одну дорогу. Забудовники підкреслюють: таке розташування на "першій лінії" гарантує, що краєвид на річку, правий берег Києва та Батьківщину-мати ніколи не закриють інші новобудови.

Будинки комплексу розташували так, аби забезпечити панораму Дніпра з якомога більшого числа квартир.

 

Тішитимуть майбутніх мешканців не лише краєвиди. Сучасна транспортна розв'язка і три мости дозволять швидко та зручно дістатися до центру міста. Парки та пляжі навколо сподобаються прихильникам активного відпочинку.

Вхідні групи з дизайнерським оздобленням, повноцінний консьєрж-сервіс, охорона території та відеоспостереження, автономне опалення, додаткова шумоізоляція – комфорт життя в новому комплексі формують десятки складових.

Вкладення на перспективу

Нерухомість – це інвестиція, яка буде актуальною завжди. Навіть якщо ви купили квартиру для себе та своєї родини, зростання її вартості зайвим не стане.

Отже, треба обирати перспективні проєкти. Житловий комплекс Great будується в районі, який продовжує активно розвиватися. Судячи з детального плану території, цей процес триватиме щонайменше двадцять років.