"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

Болезни Паркинсона и Альцгеймера можно победить
PROMOTED

Болезни Паркинсона и Альцгеймера можно победить

Среда, 29 августа 2018, 14:00 -
"Вечная игла" - инновационный метод лечения болезней и Альцгеймера (укр.)

Сьогодні хвороба Паркінсона є одним з найбільш стрімко зростаючих неврологічних захворювань.

За оцінками експертів, у світі налічується 6,9 млн пацієнтів, а в 2040 році їхня кількість сягне 14,2 млн, оскільки людство стрімко старіє.

При цьому незважаючи на неймовірну кількість жертв хвороби Паркінсона, рівень наукових досліджень, присвячених боротьбі з цією недугою, є дуже низьким.

Що таке хвороба Паркінсона? Це довгостроковий дегенеративний розлад центральної нервової системи, який впливає на координацію рухів людини.

Реклама:

Захворювання починається непомітно і з віком повільно прогресує, пошкоджуючи нервові клітини головного мозку, які продукують дофамін (біологічно активну хімічну речовину, яка передає електрохімічний імпульс між нейронами, нервовими клітинами).

Німецький невропатолог Ульріх Верт у 2001 році розробив унікальний метод лікування хвороби Паркінсона, в основі якого лежить аурикулотерапия (акупунктура вуха).

Медицині відомо більше 300 активних точок у вушній раковині, деякі з яких відкрив сам доктор Верт. Він виявив, що стимулюючи певні точки, можна впливати на чорну речовину мозку (substantia nigra).

 

Саме цей процес сприяє лікуванню таких захворювань, як хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз, бічний аміотрофічний склероз, старечий склероз і ін.

У процесі лікування під шкірний покрив вушної раковини, яка пов'язана з головним мозком через численні нервові закінчення, імплантують міні-імплантати з титану - "Вічні голки".

Після довгих досліджень доктор Верт прийшов до висновку, що імплантати сприяють постійному виробленню дофаміну в головному мозку і призводять до поліпшення симптомів неврологічних захворювань.

Новий метод викликав величезний інтерес у наукових і медичних колах, наукові публікації про нього було надруковано в таких авторитетних виданнях як Discovery DSalud (Іспанія) і Gesundheitsmagazin (Німеччина).

Що таке "Вічна голка"? Це імплантат довжиною не більше 2 мм з конусоподібним краєм, виготовлений з чистого медичного титану з гладкою поверхнею (шорсткість <10 мкм) з максимальною біосумісністю.

Для полегшення імплантації голка вставлена в спеціальний пластиковий інжектор, який складається з поліетиленової частини, що спрямовує голку, і поршня з оксидної сталі медичного призначення. Інжектор дозволяє легко і точно імплантувати голку.

 

Процес імплантації проходить практично безболісно - за відчуттями він схожий на звичайний внутрішньом'язовий укол. Повне загоєння відбувається за 2-3 дні.

Позитивний ефект після сеансу імплантації, в залежності від характеру і ступеня захворювання, може настати не відразу, а за деякий час (як свідчать дослідження, нервові клітини відновлюються протягом 2-5 мiсяцiв ).

Але в багатьох випадках стан пацієнта покращується одразу після початку лікування.

Як проходить лікування? Сеанс терапії починається з детального вивчення історії хвороби.

Лікар проводить ретельне опитування пацієнта, після чого розробляється індивідуальний терапевтичний план і розраховується необхідна кількість імплантатів для оптимального результату.

Процедура проводиться під місцевою анестезією і не вимагає госпіталізації. Лікар вводить мінімально необхідну кількість анестетика і проводить імплантацію.

Голка вводиться через подвійну стерильну упаковку під шкіру спеціальним апаратом, дезінфекція усуває загрозу зараження.

Значне поліпшення стану пацієнта може спостерігатися вже безпосередньо після процедури. У разі хвороби Паркінсона одужання залежить від кількості дофаміну в клітинах.

Як правило, стабільний результат можна отримати через кілька місяців.

 

Хто автор методики? Ульріх Верт народився в 1948 році, виріс в Магдебурзі, Німеччина. Вивчав медицину і в 1975 році отримав вчений ступінь кандидата наук з механізмів короткочасної пам'яті.

Як винайшли "Вічну голку"? Після вивчення голкотерапії в Китаї, доктор Верт повернувся додому та розпочав приватну практику лікування пацієнтів з больовим синдромом методом голковколювання (акупунктури).

Пацієнти під час цієї процедури відчували значне поліпшення і стали звертатись до лікаря з проханням повторно імплантувати їм голку в вушну раковину в ту ж саму точку.

Це наштовхнуло доктора Верта на ідею створення перманентної голки, яка б могла перебувати в вусі постійно, створюючи пролонгований ефект від акупунктури.

Так, після ряду досліджень і спостережень, народився метод "Вічної голки" доктора Ульріха Верта, за допомогою якого сьогодні з успіхом лікуються і сповільнюються такі захворювання, як астма, мігрень, синдром неспокійних ніг, розсіяний склероз, хвороби Альцгеймера, Паркінсона, Гентінгтона та інші.

Які результати терапії? У березні 2018 року 80-річний пацієнт з хворобою Паркінсона отримав лікування титановими голками. Відразу після лікування його міміка перестала бути "восковою", рухи втратили скутість і пацієнт зовсім перестав трясти рукою.

На наступний день він вже зміг самостійно пересуватися, а мова стала невимушеною та плавною. Доктор Верт пояснив такий миттєвий ефект розподілом дофаміну, що залишився в нейронах сірої речовини за допомогою "Вічної голки".

У лютому 2018 року чоловік в інвалідному візку в супроводі своєї дружини приїхав до Валенсії, де працює доктор Верт.

Перед пацієнтом вже нависла загроза будинку престарілих, оскільки рідні не можуть забезпечити йому належний догляд.

Відразу після імплантації голок, чоловік вперше за кілька місяців встав з інвалідного візка.

Пацієнти, які пройшли курс терапії в Медичному центрі доктора Верта свідчать:

Хосе Анібаль, 65 років, Іспанія: "У 2007 році у мене діагностували хворобу Паркінсона. Раніше я вже вдавався до акупунктури, тому без остраху вирішив спробувати терапію доктора Верта. Я пройшов терапію в 2009 році, і майже відразу мій стан почав покращуватися.

Зникла постійна втома, яку я раніше відчував, а з нею і неприємна сухість у роті. Я зміг знову грати на саксофоні, як раніше, і займатися творчістю. І найголовніше: я знову можу розповідати історії!

Я навіть створив блог, щоб поділитися своїм досвідом з іншими пацієнтами, що страждають на хворобу Паркінсона. Дуже важливо обмінюватися досвідом. Це може допомогти іншим людям".

Марія Гвадалупе, 69 років, Мексика:  "Хворобу Паркінсона мені діагностували в 2006 році, а в 2010-му я дізналася про нову терапію доктора Верта. Завдяки "Вічній голці" я повернула колишню активність, втрачену через хворобу.

Я більше не маю потреби в догляді, допомозі або нагляді. Я можу нормально жити без сторонньої допомоги. І я особливо ціную можливість знову подорожувати".

Чи допомагає "Вічна голка" в лікуванні хвороби Альцгеймера? Лікувати хворобу Альцгеймера набагато простіше, ніж хворобу Паркінсона, і загальний ефект настає значно швидше.

Як показала практика, до лікування деякі пацієнти з хворобою Альцгеймера рідко досягали п'яти балів в тесті на слабоумство. На наступний день після лікування їх показник складає вже 20 балів.

Такий ефект може бути пов'язаний з тим, що гіпокамп (півкуля головного мозку, яка відповідає за короткочасну пам'ять, а також знаходиться в постійній взаємодії з нейронними мережами) є найбільш пластичним "органом" в людському мозку і значно швидше піддається терапії.

Чи передбачена супутня терапія? Команда доктора Верта є міждисциплінарною. Так, фізіотерапевт консультує пацієнтів щодо можливості використання новонароджених нейронів і синапсів за допомогою невеликих щоденних фізичних вправ.

Це необхідно для того, щоб  пацієнти якнайшвидше повернулися до нормального життя.

Як показує практика, більшість пацієнтів з хворобою Паркінсона в минулому пережили важку психічну травму. Тому доктор Верт радить пройти курс психотерапевтичного лікування або ж піддатися SOL-гіпнозу для вирішення психічних причини хвороби.

Гостро відчуваючи потребу свого методу для багатьох хворих, доктор Верт і його команда провели за останні роки величезну роботу з його популяризації.

Однак з боку фармацевтичної індустрії це починання зустрічає запеклий опір, так як фармацевти не бажають втрачати свої надприбутки. Це зайвий раз підкреслює ефективність нового медичного напряму.

Клініка доктора Верта має розгалужену систему представництв, тому насправді пройти обстеження і подальше лікування може чи не кожний, в  тому числі й в Україні.

Подробиці можна дізнатися безпосередньо на сайті лікувального закладу (terapiawerth.com).

Реклама: