Александр Репкин: "Водород - энергетический мост Европы"
PROMOTED

Александр Репкин: "Водород - энергетический мост Европы"

Пятница, 27 апреля 2018, 11:00 -
В Украине построением такого моста и привлечением страны к водородному европейскому энергетическому пространству занимается Энергетическая Ассоциация "Украинский Водородная Рада" и ее Председатель Правления Александр Репкин (Укр.)

Все більше країн поступово відмовляються від використання традиційних джерел енергії та переходять на відновлювану енергетику. Зростання цін на звичні вуглеводні, виснаження природних ресурсів, а також руйнівні екологічні наслідки їхнього використання змушують світову спільноту з нової точки зору оцінити наслідки такого енергоспоживання для планети.

Для пошуку нових можливостей використання "зеленої" енергії європейська наукова спільнота гуртується у спеціалізовані об’єднання, які спільними зусиллями розробляють нові підходи до використання відновних джерел енергії, організовує спеціальні форуми, виставки та заходи, на яких демонструють власні досягнення.

На початку квітня за підтримки Французької асоціації водню та паливних елементів AFHYPAC в Парижі відбулась одна з найбільших міжнародних виставок-конференцій HyVolution, Дні водної енергії. Захід відвідало близько 40 компаній, включаючи європейських лідерів у сфері розробки та використання водню.

За офіційним запрошенням організаторів виставку відвідали Олександр Рєпкін та представники Енергетичної Асоціації "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА", першої української організації, яка займається поширенням знань про технологічні можливості застосування водню та практичною реалізацією водневих проектів в Україні.

Реклама:

Президент організації Олександр Рєпкін, бізнесмен та інвестор у відновлювану енергетику, зазначив, що в Парижі "УКРАЇНСЬКУ ВОДНЕВУ РАДУ" прийняли як офіційну делегацію, а на відкритті форуму представники Європейської Комісії (FCH) відзначили активні дії Водневої Ради з організації Першого міжнародного енергетичного форуму "Вітер і Водень" (17 квітня 2018 року, КВЦ "Парковий") і оголосили про приєднання України до клубу високотехнологічних країн, які розвивають водневі технології. Адже воднева енергетика – це міст Європи до екологічного майбутнього та енергетичної незалежності.

Учасники HyVolution позитивно оцінюють перспективи України у сфері відновлюваної енергетики, адже країна має потужний науковий потенціал. Участь "УКРАЇНСЬКОЇ ВОДНЕВОЇ РАДИ" у такому заході відкриває широкі можливості для популяризації та впровадження технологій використання водню як відновного ресурсу у промисловості та побуті України.

 
Олександр Рєпкін оглядає  портативний 30 КВТ водневий електрогенератор компанії PowiDian

Олександр Рєпкін зустрічався з організаторами HyVolution, FCH, AirLiquide, Hexagon та іншими лідерами європейського водневого сектору. В рамках виставки відбулась зустріч із П'єром Лангером, представником компанії PowiDian, яка займається розробкою, установкою та обслуговуванням інтелектуальних автономних енергостанцій, що не шкодять навколишньому середовищу.

У 2015 році компанія PowiDian посіла перше місце на кліматичній конференції COP21. Також була проведена зустріч із Бартом Бейбюком, виконавчим директором FCH JU (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking). FCH - державно-приватне партнерство, яке підтримує дослідження, розвиток енергетичних технологій паливних елементів та водню в Європі. Один з напрямків діяльності компанії - створення загальноєвропейського водневого коридору, в тому числі і в Україні, для дозаправки транспорту на водневих станціях.

 
Головний конкурент TESLA - Toyota Mirai, серійний ВОДНЕВИЙ автомобіль

На виставці HyVolution представникам "УКРАЇНСЬКОЇ ВОДНЕВОЇ РАДИ" продемонстрували міжнародний проект Energy Observer - перший в світі морський човен, що автономно працює на водневій енергії. В основі його роботи - сонячні батареї, вітрові турбіни та опріснювальні установки для забору води світового океану та подальшої генерації її у водень. У квітні 2017 року човен вирушив у навколосвітню подорож, яка триватиме 6 років без будь яких дозаправок. Це яскравий приклад повної енергетичної автономії із використанням сучасних відновлюваних джерел.

Після візиту на HyVolution "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА" була запрошена в Чехію. Де 6 квітня підписала Перший Міжнародний Меморандум про спільну діяльність із Чеською водневою технологічною платформою (HYTEP), організацією, яка розвиває та впроваджує водневі технології в Чехії. Та організовує Міжнародні Водневі Дні у Празі.

 Співпраця з Чеською Республікою дуже важлива для України, тому що Чехія перейшла від радянської до сучасної економічної моделі. І на державному рівні реалізується програма підтримки водневої енергетики. Представник Чеської Водневої Технологічної Платформи виступить на Першому міжнародному енергетичному форумі "Вітер і Водень" у Києві 17 травня 2018 року. Та презентує результати і перспективи перехідного етапу енергетики та можливості для України.

 

В рамках чеського візиту представники "УКРАЇНСЬКОЇ ВОДНЕВОЇ РАДИ" відвідали концерн UJV, який займається дослідженнями і розробками організацій, проектних та інженерних бюро, установ технічного інжинірингу, виробників спеціальної продукції та обладнання, а також експертних організацій, які працюють в галузях енергетики, промисловості та охорони здоров'я. На території концерну представникам делегації продемонстрували атомний та водневий реактори, за результатами роботи яких досліджують можливості балансування енергетики.

Головним результатом квітневих візитів стало визнання європейською спільнотою "УКРАЇНСЬКОЇ ВОДНЕВОЇ РАДИ" як організації, що представляє інтереси української водневої енергетики на міжнародному рівні та сприяє впровадженню сучасних проектів відновлюваної енергетики в Україні.

17 травня "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА" спільно з Українською вітроенергетичною асоціацією проведе Перший міжнародний форум "Вітер і Водень". До партнерства залучені провідні світові організації у сфері вивчення та впровадження водневих технологій:

AFHYPAC - Французька асоціація водневих та паливних елементів, яка об’єднує науково-дослідні інститути, компанії, лабораторії, місцеві органи влади та регіональні асоціації Франції.

HORIZON EDUCATIONAL - освітній проект, метою якого є наукова та технічна підготовка студентів для досліджень, розвитку та технологічного використання відновлюваних джерел енергії.

HEAGON XPERION - компанія, яка спеціалізується на розробці та виробництві установок високого тиску для транспортних засобів усіх типів, зокрема, природного газу та водню.

CH2ange - проект, спрямований на популяризацію необхідності змін у енергетиці та поширення водневих технологій в світі. Організатори проекту переконані, що водень - необхідний елемент для стійкого споживання енергії.

В Європі щороку відбуваються декілька масштабних заходів, присвячених дослідженням та розвитку водневої енергетики, до яких належать HyVolution та Чеські водневі дні, що пройдуть у червні 2018 року. Міжнародний форум "Вітер і Водень" посяде належне місце серед таких заходів, спрямованих на поширення можливостей використання безмежного потенціалу водневої енергетики для забезпечення збалансованого розвитку енергетичного комплексу не тільки України, а й світу в цілому.

Реклама: