СПЕЦПРОЕКТ "Green Deal UA"
При поддержке Региональной газовой компании
Британский автопроизводитель привлечет 150 млн фунтов в производство водородных авто

Британский автопроизводитель привлечет 150 млн фунтов в производство водородных авто

Пятница, 23 октября 2020, 13:36

Британська компанія Riversimple, що спеціалізується на виробництві електромобілів на водневих паливних елементах, планує залучити 150 мільйонів фунтів стерлінгів протягом наступних трьох років для виробництва двох моделей авто з водневим двигуном.

Про це повідомляє H2 View. 

У компанії заявили, що інвестиції будуть спрямовані на комерційне виробництво двох моделей — легкового авто і легкого комерційного фургона Rasa. Два заводи компанії будуть виробляти 10 тис. автомобілів щорічно. Розпочати виробництво планують у 2023 році.

"З наближенням заборони на автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння настав час зосередитися на екологічно чистих і ефективних альтернатив. FCEV — це єдине рішення з нульовим рівнем вуглецю, яке пропонує споживачам зручність, на яку вони очікували — три хвилини заправки та пристойний запас ходу", — сказав засновник компанії Riversimple Хьюго Спауерс.

Інтерес до автомобілів на водневих паливних елементах як альтернативи акумуляторним електромобілям продовжує зростати. Понад 4000 людей вже висловили зацікавленість придбати Riversimple.

Додамо, що Великобританія зобов'язалася стати кліматично нейтральною країною до 2050 року. А з 2035 року в країні буде заборонено продаж нових бензинових та дизельних транспортних засобів.