СПЕЦПРОЕКТ "Green Deal UA"
При поддержке Региональной газовой компании
Мининфраструктуры предлагает установить зарядки для электромобилей на всех дорогах Украины

Мининфраструктуры предлагает установить зарядки для электромобилей на всех дорогах Украины

Пятница, 21 августа 2020, 14:32

Міністерство інфраструктури України пропонує змінити державні будівельні норми, які передбачатимуть розміщення електрозаправок на всіх автомобільних дорогах загального користування.

Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час конференції "Інфраструктура електротранспорту 2020: вікна можливостей".

За його словами, зараз Мінінфраструктури працює над оновленою версією національної стратегії розвитку транспорту на період до 2030 року.

"Як власник електромобіля я мрію, щоб нас ставало тільки більше, тому що це інвестиції в здоров'я та екологію. Ключ до успіху – здешевлення електромобілів і розвиток інфраструктури. Найближчим часом ми плануємо оновити положення національної стратегії розвитку транспорту, в тому числі щодо використання міського електричного транспорту. Однак наше головне завдання — створити умови для виробництва електромобілів в Україні", – зазначив Владислав Криклій.

Зазначимо, що станом на кінець липня цього року в Україні зареєстровано близько 46 тис. авто, із яких майже 23 000 електромобілі, решта гібридні авто.