СПЕЦПРОЕКТ "Green Deal UA"
При поддержке Региональной газовой компании
Правительство Австралии выделило более $ 190 млн на водородные проекты

Правительство Австралии выделило более $ 190 млн на водородные проекты

Четверг, 7 мая 2020, 14:08 -

Австралійський уряд виділив 300 мільйонів доларів (194 млн доларів США) для фінансування водневих проектів та створив спеціальний фонд, який займатиметься просуванням цього напрямку економіки, повідомляє Reuters.

Міністр енергетики та скорочення викидів Ангус Тейлор заявив, що до 2030 року уряд зобов'язаний розбудувати водневу промисловість, оскільки це створить робочі місця та мільярди доларів економічного зростання протягом найближчих кількох десятиліть.

"Важливо, що якщо ми зможемо отримати водень, за ціною менше 2 доларів за кілограм, то це буде відігравати значну роль у нашій внутрішній енергетичній системі, і дозволить знизити ціни на паливо та електроенергію", — заявив міністр.

Станом на 2018 рік, виробництво водню, в залежності від технології, коштувало приблизно від 5 до 7 доларів за кілограм, відповідно до Національної дорожньої карти з водню, оприлюдненої минулого року. У дорожній карті зазначено, що витрати на виробництво повинні скласти від 2 до 3 доларів, щоб бути конкурентоспроможними з іншими джерелами енергії.

Фонд просування водню (The Advancing Hydrogen Fund) буде фінансуватись урядовою корпорацією "Фінансова корпорація чистої енергії" (CEFC) і зосередиться на проектах, які демонструють технічну та комерційну життєздатність виробництва водню у великих масштабах.

Водневий фонд CEFC співпрацюватиме з урядовою Агенцією з відновлюваної енергії Австралії, яка нещодавно закликала подавати заявки на отримання водневих проектів на суму 70 мільйонів доларів США.