СПЕЦПРОЕКТ "Green Deal UA"
При поддержке Региональной газовой компании
В Калифорнии планируют построить крупнейший в мире завод по производству "зеленого" водорода

В Калифорнии планируют построить крупнейший в мире завод по производству "зеленого" водорода

Понедельник, 25 мая 2020, 10:14 -

SGH2 Energy Global LLC, що є частиною міжнародної компанії Solena Group, заявила, що має намір побудувати в американському штаті Каліфорнія найбільший у світі завод для виробництва "зеленого" водню.

Як повідомляє повідомляє Renewables Now, нещодавно енергетична фірма уклала меморандум про взаєморозуміння (MU) з містом Ланкастер, де буде збудовано завод.

Завод використовуватиме перероблені змішані паперові відходи для отримання до 11 тис. кілограмів "зеленого" водню на день та 3,8 мільйона кілограмів щорічно. 

"Це майже втричі більше, ніж будь-який інший об'єкт із зеленого водню, який будується чи будується в будь-якій точці світу", — заявили у компанії SGH2.

Зазначається також, що одержаний водень буде конкурентоспроможним із "сірим" воднем, що виробляється з викопного палива. Такий "зелений" водень буде у п'ять-сім разів дешевший.

Проект створить 35 постійних робочих місць після завершення роботи та понад 600 робочих місць на етапі будівництва. У компанії розраховують розпочати будівельні роботи в першій чверті 2021 року та ввести в експлуатацію завод в останньому кварталі 2022 року. На повну потужність завод вийде у четвертому кварталі 2023 року.

У SGH2 також додали, що проводять переговори щодо запуску подібних проектів у Франції, Саудівській Аравії, Україні, Греції, Японії, Південній Кореї, Польщі, Туреччині, Росії, Китаї, Бразилії, Малайзії та Австралії.

Зазначимо, що у травні міністр охорони навколишнього середовища Португалії заявив про наміри побудувати у країні завод з виробництва "зеленого" водню на сонячній електроенергії потужністю 1 ГВт. 

Про те, який обсяг водню генеруватиме завод не зазначалося, однак на той час це був один із найпотужніших подібних проектів, які планували звести.