СПЕЦПРОЕКТ "Green Deal UA"
При поддержке Региональной газовой компании
В трех странах ЕС солнечная электрогенерация достигла исторического максимума

В трех странах ЕС солнечная электрогенерация достигла исторического максимума

Вторник, 28 апреля 2020, 17:46 -

У березні-квітні Великобританія, Німеччина та Іспанія побили нові рекорди у генерації електроенергії сонячними електростанціями.

Ефективність роботи сонячних панелей підвищила прохолодна ясна погода і чисте небо над Європою через карантин, повідомляє engadget

Зокрема, 21 квітня у Великобританії виробництво електроенергії сонячними електростанціями досягло історичного максимуму у 9,68 ГВт-год за добу. За даними Асоціації сонячної торгівлі (STA), цього достатньо, щоб задовольнити третину споживання електроенергії у Великобританії в той час. Попередній рекорд у 9,55 ГВт-год був зафіксований у травні минулого року.

21 квітня Німеччина теж встановила добовий рекорд — 32,23 ГВт-год. За словами представника метеорологічної служби DWD Андреаса Фрідріха, це пов’язано з тим, що над Німеччиною майже немає хмар.

За даними Національного мережевого оператора Red Eléctrica de España, Іспанія історичного максимуму у виробництві сонячної електроенергії у 6,34 ГВт-год досягла 29 березня. Це на 7,4 % вище попереднього рекорду, встановленого у лютому.

Ймовірно, допомогло і скорочення забруднення повітря. Спалах коронавірусу змусив багатьох європейських громадян працювати вдома і уникати несуттєвих поїздок. Ці безпрецедентні заходи різко скоротили трафік і, як наслідок, кількість парникових газів, вироблених щодня.