СПЕЦПРОЕКТ ""
Volvo Selekt: как без риска купить почти новый автомобиль

Volvo Selekt: как без риска купить почти новый автомобиль

Пятница, 2 июля 2021, 13:00 -
Фото: Дмитрий Ларин
Что делать, когда очень хочется новое авто бизнес-класса, но бюджет шепчет: "Подожди, ты не вовремя"? Или же хочется поменять свою машину на новую, но суетиться с куплей-продажей некогда? (укр)

Відповідь одна: не чекати роками, поки настане той самий вдалий момент (спойлер – ніколи), а обрати приведений до стану нового автомобіль з пробігом, заощадити та почуватися, немов за кермом новенької автівки.

Не плутайте з уживаним авто на ринку – авто з пробігом в офіційного дилера повністю безпечні, надійні та оновлені. Ідеальний приклад – спеціальна програма Volvo Selekt.

ЕП дізналася всі нюанси такої опції безпосередньо в бренду Volvo в Україні.

Як усе влаштовано

Фото: Дмитро Ларін
Фото: Дмитро Ларін

Отже, Volvo Selekt – це програма від виробника Volvo, яка має на меті два пункти.

Першийшвидка та якісна заміна для власника, який хоче вигідно обміняти свій Volvo на нову модель та отримати на неї знижку 2%.

Другий пункт – можливість для покупців обрати перевірений надійний автомобіль з офіційною гарантією, сервісною підтримкою та позитивною сервісною історією. Головне – без горезвісних підводних каменів та ризиків, які завжди існують на звичайному ринку вживаних авто.

Отже, у виграші одночасно залишаються і новий, і старий клієнт. У свою чергу, для виробника це можливість заохочувати та примножувати постійних клієнтів, піклуватися про свій продукт навіть після зміни власників, збирати про нього інформацію для статистики та покращень у майбутньому. Тому це також безумовно вигідно.

Фото: Дмитро Ларін
Фото: Дмитро Ларін

Як пояснив нам Максим Кореєв, директор Volvo Car - Київ Аеропорт, програма Volvo Selekt передбачає понад 100 пунктів перевірки:

"Клієнту не доведеться шукати, чи був автомобіль битий, не потрібно вкладати додаткові кошти в непередбачений ремонт чи навіть ТО. Щоб не було жодних неприємних сюрпризів, ми ретельно перевіряємо кожне авто.

У нашій базі даних за номером авто ми бачимо, коли воно було на офіційному сервісі, що саме там робили. Коли є незрозумілі пробіли в історії, ми просто не беремо такий транспортний засіб у програму.

Описую реальний випадок: нам привезли машину, яку купили у 2017 році. Два роки вона обслуговувалася на офіційних сервісах, а далі історія записів перервалася. Пробіг за цей період немалий. Отже, швидше за все, у такого авто змінився власник, а новий власник не хотів обслуговуватися офіційно.

Ми не прийняли цей автомобіль: немає гарантії, що він не був битий, не потрапляв у ДТП або що його не обслуговували на першій-ліпшій СТО".

Як готують авто

Тільки якщо під час перевірки за базами даних спеціалісти бачать, що все чисто, а авто повністю "біле", вони переходять до наступних етапів перевірки. Сюди входить і стан покриття, і салон, і ТО, і всі необхідні ремонтні роботи. 

Фото: Дмитро Ларін
Фото: Дмитро Ларін

Тобто навіть якщо автівка нещодавно проходила техобслуговування, ваш майбутній Volvo ще раз перевірять повністю — від колодок до ходової, проведуть лакофарбові відновлювальні роботи, якщо помітять подряпини, замінять всі необхідні запчастини, масла, фільтри, не забудуть про салон і зроблять хімчистку, а на десерт — поновлять програмне забезпечення, усунуть всі помилки та перезапустять все, як у новому авто. 

Само собою, що при цьому використовуються лише оригінальні запчастини, тому автомобіль залишається на 100% оригінальним, тож можна зі спокійним серцем забути про необхідність будь-яких перевірок до наступного планового ТО. 

 
Фото: Дмитро Ларін

"Це як Apple зі своєю програмою: власники техніки цього бренду можуть здати її та обміняти на новіші моделі дешевше, а інші натомість можуть придбати той самий відновлений iPhone, який "скинули" до заводських налаштувань.

У нас аналогічно: клієнт отримує авто, приведене до "базових налаштувань", без проблем та сюрпризів, наближене до стану нового. Це ніяк не порівняти зі звичайною практикою продажу вживаних автівок на ринку", – зазначає Кореєв.

Лише коли спеціалісти впевняться в тому, що авто повністю відповідає критеріям якості, надійності та зовнішнього вигляду бренду Volvo, вони погоджують його розміщення на сайті для продажу.

 
Фото: Дмитро Ларін

Покупець отримує також один рік технічної допомоги за програмою Volvo Assistance. Тобто, у подорожі ви завжди можете розраховувати на цілодобовий виклик допомоги. Крім того, авто за цією програмою отримують рік сервісної підтримки.

А що по ціні?

Щоб зрозуміти, які насправді розцінки на автомобілі за програмою Volvo Selekt, ми порівняли ціни на офіційному сайті Volvo та на популярному ресурсі з продажу вживаних авто. Ось, що з цього вийшло. 

Для прикладу ми взяли Volvo V90 Cross Country Momentum 2017 року, яка за програмою обійдеться вам у 929 693 грн, в той час як така сама модель з аналогічним пробігом на популярному ресурсі з купівлі-продажу б/в авто — у 997 180 грн (вартість може незначно змінюватися через коливання курсу). 

Ціни на інші моделі були приблизно однаковими на офіційному сайті та на ресурсі з продажу авто, але пам'ятаємо, що ризиків у такому випадку значно більше, а переваг на зразок офіційного сервісного обслуговування та підтримки 24/7 — просто не існує. 

Тому навіть різниця у 1-2 тисячі доларів, якщо така буде, точно компенсується для вас набагато дорожчими послугами та високою вигодою.

Фото: Дмитро Ларін
Фото: Дмитро Ларін

Які авто беруть участь у програмі?

У Volvo Selekt потрапляють Volvo віком до 5-ти років включно, або з пробігом не більше 150 тис. км. Для того, щоб дізнатися умови придбання, можна зайти на Volvo Selekt та вибрати щось, що припало до душі, а далі заїхати до офіційного дилера.  

Текст: Ксенія Карпова

Фото: Дмитро Ларін