"Более 60 тонн продуктов, медикаментов, бытовой химии за время войны" – Александр Сосис (укр)

Четверг, 14 июля 2022 —
 
с. Мотыжин
АЛЬЯНС БАНК

Початок військових дій змінив в Україні майже все. Але якщо війна зупинила одні бізнес-процеси, то на противагу цьому - форсувала потужний розвиток інших.

Особливо це стосується росту корпоративної соціальної відповідальності.

Зі слів Олександра Сосіса, акціонера Альянс Банка, 67% українців помічають, коли бізнес допомагає населенню та захисникам.

"Якщо до 24 лютого корпоративна соцвідповідальність грала роль здебільшого для міленіалів, то зараз участь брендів в соціальному житті країни розглядається кожним ледве не під мікроскопом. Важливо уточнити, що грають роль не лише ваші дії, а й бездіяльність" - додає Олександр Сосіс.

Акціонер зауважив, що розвиток соціальної відповідальності повинен бути комплексним, але в першу чергу враховувати фактори середовища. Саме тому зараз фокус соціальної відповідальності змінився і зосередився на патріотизмі, українізації, вирішенні нагальних гуманітарних питань, підтримці ЗСУ та уряду. 

Тепер, наприклад, екологічний принцип paperless відходить на другий план у порівнянні з принципом збереження трудових місць, забезпечення ВПО або створення благодійних зборів.

Такої ж логіки дотримались у команді Сосіса, коли замінили підготовку до наступного "Форуму Добрих Справ" з підтримки і розвитку територіальних громад та підприємців на вирішення більш нагальних питань для суспільства.

 
АЛЬЯНС БАНК

У виборі напряму соціальної відповідальності відштовхуйтесь від галузі вашого бізнесу

Експерт рекомендує робити те, у чому ви та ваш бізнес є найбільш компетентними. Це можуть бути як матеріальні ресурси, так і інформаційна/організаційна підтримка, що сьогодні не менш значуща.

Помітним прикладом таких дій стало створення Інтернет-військ в перші дні військових дій.

Окрім цього зараз є немало актуальних проблем, до вирішення яких можна залучати бізнес. Олександр Сосіс з Інститутом розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр та Альянс Банком обрали стати координаційним волонтерським майданчиком, за час функціонування якого:

  • надали першочергову гуманітарну допомогу розміром близько 60 тонн;
  • забезпечували за можливості ЗСУ найнеобхіднішим у боротьбі за перемогу: взуттям, бронежилетами та комплектами форми;
  • надають інформаційну підтримку та допомогу з пошуку житла для тих, хто його потребує.
 
Альянс Банк

Соціально відповідальний бізнес - совість кожного з команди

Можна з впевненістю визначити чи зможе ваш бізнес вистояти проти війни – це буде залежати від вас та вашої команди. Якщо, можливо, раніше бути соціально відповідальним було правом вибору лише власника бізнесу, то зараз це першочергова необхідність для всієї команди. 

"Поясню, що це значить. Все більше спеціалістів та членів команди виражають принципову позицію щодо роботи в компанії з визначеними принципами, тож упускаючи з уваги відповідальність вашого бізнесу, ви втрачаєте цінних членів команди і налагоджені бізнес-процеси. І навпаки – існуюча сьогодні ситуація згуртовує команду та надає приналежність до спільної мети", - додає Олександр, акціонер Альянс Банка.

Реклама: