"Next Generation - Hydrogen", в Украине формируют культуру энергопотребления (Укр.)

Вторник, 5 июня 2018, 10:00

18 травня 2018 року Олександр Рєпкін (Президент Енергетичної Асоціації "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА")  спільно з Інститутом відновлюваної енергетики стали генеральними партнерами науково-практичної конференції "Відновлювана та воднева енергетика – 2018". Захід проходив у Малій Академії Наук України та в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" (молодіжна секція).

 

На конференції зібрались кращі науковці України у галузі відновлюваної енергетики та молоді вчені, які презентували власні проекти із використанням синергетичного ефекту всіх екологічно чистих видів енергії, таких як енергія вітру, сонця та водню. Загалом захід відвідало близько 100 представників молодої української наукової спільноти. В ході конференції було представлено близько 30 доповідей щодо потенціалу відновлюваної енергетики України.

"УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА" днем раніше, 17 травня, провела Перший Міжнародний Форум "Вітер та Водень", на якому українському енергетичному сектору було презентовано світові розробки використання безмежного потенціалу водню в економіках розвинених держав.

Воднева енергетика - поки що новий вид енергії в Україні. Ані бізнес, ані державний сектор, ані громадяни не мають повного розуміння усіх енергетичних та екологічних переваг, які дає енергія водню. Сьогодні для України важливо не тільки збільшувати енергетичний потенціал із залученням зелених джерел енергії, а сформувати нову енергетичну культуру, у якій всі без винятку споживачі будуть знати про переваги використання енергії вітру, сонця та водню. "Ми маємо забезпечити не тільки вироблення більшої кількості зеленої енергії, а балансувати енергоспоживанням", - зазначив Олександр Рєпкін, Голова Енергетичної асоціації "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА".

Реклама:

Він наголосив на необхідності поширення серед енергоспоживачів знань про можливості водню. З цією метою за підтримки "УКРАЇНСЬКОЇ ВОДНЕВОЇ РАДИ" розпочато проект "Next Generation – Hydrogen", який буде підтримувати молодих вчених, що працюють над пошуком нових шляхів використання енергетичних та балансуючих потужностей водню в національній енергосистемі.

Олександр Рєпкін заявив про намір підтримувати інноваційні водневі проекти молодих українських вчених-енергетиків і зазначив, що кращі з них будуть розміщені в наукових бібліотеках не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Вода - безмежний первинний енергетичний ресурс, яким Україна володіє в достатній мірі. Воднева енергетика зелена та відновлювана, тому важливо сформувати нову енергетичну культуру споживання водневої енергії в приватному, комунальному та промисловому секторі. "Нам потрібні не тільки науковці в галузі водневої енергетики, а й освічені споживачі", - зазначив Олександр Рєпкін.

Впровадження водневої енергетики долучить Україну до світової провідної енергетичної спільноти та сформує імідж високотехнологічної країни, а комбіновані водневі енергогенерації забезпечать збалансований та сталий розвиток енергетичного комплексу.

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!