Александр Репкин: "Водородной энергетике в Украине - быть" (Укр.)

Четверг, 24 мая 2018, 11:05

17 травня у КВЦ "Парковий"  Перший Міжнародний  енергетичний форум "Вітер та Водень" об’єднав кращих  міжнародних експертів більше ніж з 16 країн світу,  представників водневого та вітрового енергетичного бізнесу, відновлюваного сектору енергетики, міжнародні інвестиційні компанії та керівників  державного енергетичного сектору України.

 
Олександр Рєпкін

 Для  обговорення шляхів розвитку, практичних кейсів підтримки відновлюваної енергетики в Україні та, особливо, можливості використання вітру і водню як основного (нового) джерела енергії в енергетичній системі України.  Міжнародний діалог підтримали:

Олександр Рєпкін, Генеральний партнер, автор ідеї проведення та модератор  Міжнародного форуму "Вітер та Водень", першим із представників сучасного відновлюваного сектору енергетики почав інвестувати у можливості реалізації водневих енергетичних рішень в Україні. Для популяризації знань про водневі технології та створення новітнього енергетичного суспільного діалогу заснував  Енергетичну Асоціацію "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА ".

Він зазначив, що ідея водневої енергетики об’єднує по світу мільярди людей та компанії, світові  бізнес гіганти. "Сподіваюся, що після нашого форуму, ідею водневої енергетики підтримають і в нашій країні", - наголосив Рєпкін.

Реклама:

Олександр Домбровський, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який відкривав форум, в своєму виступі зазначив, що "важливо не тільки провести дискусію щодо впровадження новітніх "зелених" технологій, а й знайти шляхи балансування наявної енергосистеми та зберігання накопиченої енергії з відновлюваних джерел. І вирішити це питання можливо, використовуючи  водневі технології".

Сергій Савчук, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження підкреслив важливість професійного діалогу щодо перспектив розвитку зеленої енергетики. "Сьогодні форум об'єднав іноземних експертів, представників Парламенту, центральних органів виконавчої влади, асоціації, головних гравців українського бізнесу з відновлюваної енергетики. Це свідчить про те, що ми рухаємось правильним шляхом".

На необхідності  пошуку нових балансуючих потужностей для енергетичного сектору наголосив Іван Плачков, Голова Ради ГС "Всеукраїнська енергетична асамблея". Він підкреслив, що "сьогодні на перше місце виходить розробка збалансованої стратегії розвитку усіх наявних в Україні джерел відновлюваної енергії - і вітрових, і сонячних, і водневих".

Водень - це екологічно чистий елемент.  Він має стати ключовою складовою, яка збалансує та вирішить проблему нестабільності виробництва зеленої енергії через зміни в активності сонця та вітру. Саме водень є основою безпечного збалансованого енергетичного циклу, в якому поєднана безмежна енергія сонця, вітру та водню для автономного функціонування підприємств та домогосподарств.

На форумі вперше в Україні було презентовано розробки європейських експертів у воднево-енергетичній галузі. Світова спільнота зацікавлена у надпотужному водневому потенціалі України. Тому проведення форуму підтримали такі відомі міжнародні водневі організації як Світова воднева Рада, Воднева Європейська Асоціація, Європейська Комісія, FCH та інші. Зацікавленість світових організацій демонструє, що Україна готова до активного енергетичного розвитку та впровадження провідних водневих технологій.

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!