"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

В Украине создана первая водородная энергетическая ассоциация (Укр.)

Понедельник, 16 апреля 2018, 11:30

Перша воднева енергетична асоціація сприятиме розвитку водневої енергетики в Україні та співпрацюватиме з європейськими представниками енергетичного ринку. Президентом та Головою Правління Української Водневої Ради обрали Олександра Рєпкіна, відомого у професійній спільноті бізнесмена та а в сонячну та відновлювану енергетику України.

 

Українська Воднева Рада - професійна енергетична організація для прихильників та представників водневої (H2) енергетики, яка працює над розвитком водневих та новітніх комбінованих енергетичних систем в Україні.  На початку квітня Олександр Рєпкін під час офіційного візиту до країн Європейського Союзу підписав меморандум про співпрацю між Українською Водневою Радою та "Чеською водневою технологічною платформою".

Найближчим часом Українська Воднева Рада стане повноправним членом Всесвітньої організації водневої енергетики Hydrogen Council та почне співпрацювати з європейською комісією стосовно участі українського бізнесу в європейському водневому транспортному коридорі.

Перша воднева енергетична асоціація ставить за ціль об'єднати провідні енергетичні, промислові та публічні компанії України задля: інтеграції сучасних відновлювальних енергетичних технологій в українську економічну модель; модернізації енергетичного комплексу України; впровадження сталого розвитку для глобального переходу на відновлювані водневі енергетичні ресурси.

Реклама:

Однією з основних цілей програми Ради "HYDROGEN TO UKRAINE" є взаємодія з міжнародними енергетичними та інформаційними організаціями для залучення українського енергетичного комплексу до новітнього світового енергетичного діалогу. Воднева енергетика – це зелена енергетика, соціально відповідальна перед суспільством та природою, яка використовує відновлювані природні ресурси та енергію довкілля. Первинним енергетичним ресурсом є вода у взаємодії з енергією сонця, вітру. Воднева енергетика – це ще один природний стан води або новий енергетичний кругообіг води в природі: вода – енергія – вода. Цикл завершується отриманням чистої води, яку можна вживати в їжу. Відсутність шкідливих викидів – один із головних чинників відновлюваної енергетики.

Фахівці та учасники Водневої Ради збирають та аналізують кращі світові водневі енергетичні практики та інноваційні розробки українських вчених для подальшого використання в енергетичних моделях.

Українська Воднева Рада спільно з "Українською вітроенергетичною асоціацію" організовують 17 травня 2018 року у КВЦ "Парковий" Перший в Україні та Європі енергетичний форум "Вітер та Водень" (inef.org.ua), на якому вперше буде розглянуто можливості використання та поєднання потужної вітрової та безмежної водневої енергетики в Україні.

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!