"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

Zakupki Forum 2016: пора продавать государству без взяток

Пятница, 1 апреля 2016, 09:00 -

31 березня 2016 року,  у Києві в НСК "Олімпійський" відбувся всеукраїнський форум постачальників ZAKUPKI FORUM 2016. Учасники обговорювали можливості для бізнесу на ринку державних закупівель, обсягом у 250 млрд гривень на рік. Адже з 1 квітня, відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі", тендери центрів виконавчої влади і державних монополій відбуватимуться прозоро і виключно в електронній формі.

"Понад 13 тисяч постачальників з усієї України не чекали квітня,  а долучились до реформи системи держаних закупівель ProZorro добровільно. Протягом тестового періоду з лютого 2015-го року з постачальниками вже укладено договорів на суму понад 10,5 мільярдів гривень, - розповідає Микола Жандоров, керівник торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua (офіційний учасник ProZorro).

 

Всього з моменту старту реформи у системі відбулось майже 73 тисячі тендерів на суму понад 15 мільярдів гривень, зазначив Олександр Стародубцев, директор департаменту регулювання державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Прозорі електронні закупівлі вигідні не лише постачальникам, для яких це новий багатомільярдний ринок збуту, нові клієнти і можливості для розвитку бізнесу, а й державі. За цей час тендери оголосили понад 4 тисячі представників державної влади. За словами Юрія Голіка, радника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з питань регіональних реформ, ProZorro відкрило дніпропетровським підприємцям всеукраїнський ринок, тепер вони отримують замовлення зі всієї України. "Працюємо в ProZorro 7 місяців. Вже заощадили понад 40 мільйонів бюджетних коштів. Ці гроші - це нові дороги, нові садки, школи, водогони. Всім вигідно і все прозоро!"

Реклама:

ZAKUPKI FORUM 2016 зібрав 500 учасників: керівників та власників бізнесу, дилерських мереж, виробників і постачальників. Під час форуму було піднято чимало актуальних проблем перехідного періоду.  Зокрема, як протидіяти недобросовісним діям замовників, як і коли можна оскаржувати у суді процедури держзакупівель, які нецінові критерії слід враховувати при виборі замовника, які існують переваги та перестороги переходу в онлайн для постачальників тощо.

Організатор - торговий майданчик Zakupki.Prom.ua

Прес-служба ZAKUPKI FORUM 2016

097 473 37 38, 050 353 03 64 pr@prom.ua

PROMOTED

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама: