США хочуть збільшити внески до МВФ. Через Україну

Среда, 5 марта 2014, 16:22

Адміністрація президента США Барака Обами має намір збільшити внески до Міжнародного валютного фонду у рамках програми допомоги Україні.

Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерело в міністерстві фінансів США.

Країни "групи семи" планують надати МВФ провідну роль у вирішенні фінансових проблем України, у зв'язку з чим влада США має намір підвищити ресурси, що виділяються фонду, стверджує співрозмовник агентства.

Як зазначається, за угодами від 2010 року США мали збільшити внески до МВФ, однак адміністрації Обами не вдалося виконати свою частину зобов'язань через опір Палати представників, більшість в якій становлять республіканці. Тепер влада США планує пов'язати питання про допомогу Україні зі збільшенням внесків до МВФ.

Реклама:

"Ми обговорюємо з Конгресом можливість схвалення законопроекту 2010 року про збільшення внесків до МВФ, що дозволить виділити Україні додаткові ресурси", - йдеться в заяві міністра фінансів Джейкоба Лью.

Відповідно до цієї заяви, США готові надати Україні гарантії за кредитом на 1 млрд доларів.

Лью також наголосив, що збільшення внесків до МВФ необхідно владі США, щоб зберегти провідні позиції в такому важливому інституті.

Ініціативі буде необхідно пройти через Палату представників, голова республіканської більшості, якої Ерік Кантор вже заявив, що допомога Україні не повинна бути пов'язана зі збільшенням внесків до МВФ.

"Я впевнений в тому, що за допомогу Україні виступають обидві партії, проте це рішення треба ухвалювати відповідально, не включаючи до поправки додаткових спірних умов", - сказав Кантор.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас также в Telegram. Подписывайтесь на наши каналы "УП. Кляті питання" и "УП. Off the record"

Реклама:
Подпишитесь на наши уведомления!