Про бронированные автомобили "Нафтогаза" и украинцев-"холопов"

Про бронированные автомобили "Нафтогаза" и украинцев-"холопов"

Меня поражает неспособность украинцев ценить своих лидеров и талантливых людей из среды. Вопли вокруг темы покупки бронированного автомобиля для главы НАК "Нафтогаз" — одно из проявлений такой незрелости.(Укр.)
Среда, 3 августа 2016, 20:00
Андрей Зинченко, эксперт по энергетике

Знаєте, мене вражає в черговий раз нездатність українців оцінити своїх лідерів і талановитих людей з-поміж себе.

Проблеми української моральності — не лише в тому, що еліти зраджують інтереси ширшого кола українців. Ми, українці, часто зраджуємо свої еліти і не підтримуємо найкращих з нас.

Про що це я? Про один із недавніх виявів такої незрілості українства — ми підняли огидний ґвалт з приводу необхідності купити броньований автомобіль для голови НАК "Нафтогаз".

Хтось каже, що забагато грошей — 5 мільйонів гривень ($200 000). Хтось каже, що не заслужив. Хтось каже, що Коболєв підвищив ціни на газ, тому і не заслужив.

Реклама:

Як на мене, то людина, яка забезпечила нам диверсифікацію постачання газу, заслуговує на належну охорону. Згадайте, цю проблему "намагались розв'язати" з середини 90 років. 20 років теревенів про диверсифікацію і тут приходить той, хто це реально робить.

Про інші речі, такі як беззбитковість того ж самого "Нафтогазу" я говорити просто не буду.

І ми йому відмовляємо у охороні його життя? У посиленні заходів безпеки з метою збільшити ймовірність, що його просто не вб'ють?

Так от, панове, не цінувати своїх лідерів — це гріх українського народу. Хоча, які ми панове...

Ця наша заздрість оголює в нас "холопів", котрі не здатні віддати належне тим із спільноти, котрі щось для неї вартісне роблять. "Шляхта", вона, знаєте, все-таки, вміє цінувати досягнення інших.

Саме тому ми і живемо в країні, де депутати та міністри отримують низьку зарплатню, бо ми цього вимагаємо, а потім дивуємось, чому ж це вони беруть хабарі, чому існують чорні партійні каси.

Це все — наслідок української заздрості і нездатності цінувати кращих.

Для тих FB-експертів, які розповідають, що і скільки "Нафтогаз" повинен витрачати на безпеку голови компанії, тут кілька цифр щодо витрат на безпеку CEO світових компаній: 

Наприклад, на охорону CEO Amazon щороку виділяють 1,6 млн дол. Почитайте — там ще багато цікавих цифр.

І взагалі, панове, безпекою займаються спеціально треновані люди, котрі краще вас оцінюють загрози для голови "Нафтогазу".

Додаткову увагу ще хотів привернути до одного моменту. Всі пам'ятають такого собі Юрія Бойка? Може хтось згадає відкритість цифр стосовно вартості його автомобілів?

Найцікавіше, що здорові ростки в українському суспільстві є. Наприклад, голові Укргазвидобування платять 40 тисяч доларів на місяць. Заздрісники вже піною сходять з цього приводу. Але вже першими тендерами голова компанії "відбив" свою зарплатню, зекономивши мільярди гривень. Для всіх нас.

Ну, і наостанок — суспільство заздрісників, котре не здатне цінувати своїх лідерів і спеціалістів своєї справи, завжди буде бідним. Тому нагору і пробиваються всілякі пройдисвіти, котрі грабують заздрісників і далі.

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: