Состояния судей ВАСУ

Состояния судей ВАСУ

Судьи действительно любят дорогие авто. В их гаражах - Mercedes-Benz, Lexus, Audi, BMW, Land Rover. Многие экземпляры стоят далеко за 100 тыс долл. (Укр.)
Понедельник, 24 ноября 2014, 11:51
Александр Леменов, юрист, эксперт Центра политических студий и аналитики

Останнім часом в Україні набула популярності фундаментальна ідея західних демократій: прозорість доходів та видатків державних службовців.

Безперечно, ситуація ще далека до показників фінансово-майнової підзвітності суддів, депутатів та прокурорів у країнах Європи та США.

Недавно радіо "Свобода" у програмі "Схеми" опублікувало інформацію про майновий стан суддів Вищого господарського суду України.

Документи були знайдені на сайті зазначеної судової інстанції.

Реклама:

Завдяки такій інформації громадяни мають змогу контролювати відповідність стилю життя задекларованому майну.

Наразі зосередимо увагу на суддях Вищого адміністративного суду України.

Ця інстанція посідає друге місце серед найбільш прибуткових судових гілок, відразу за господарськими, серед судів загальної юрисдикції.

Доходи суддів та членів їх родин

Відповідно до офіційної інформації, низка суддів у своїх деклараціях не зазначила доходи членів своїх сімей. Достеменно відомо, що деякі з них уникнули неприємних запитань щодо стилю життя, дорогих авто та об'єктів нерухомості.

 Натисніть для збільшення

Нерухоме майно суддів та членів їх родин

Не можна стверджувати, що служителі Феміди ВАСУ і офіційно є латифундистами. Ні величезних земельних ділянок, ні екстраординарних будинків у них нема. Лише за параметрами квадратури оцінювати їх непросто, оскільки будинок на 150 кв м з оснащенням "у стилі Пшонки" може вартувати, як три будинки по 500 кв м.

Натисніть для збільшення 

Рухоме майно суддів та членів їх родин

Судді справді полюбляють дорогі та якісні авто. У їх гаражах красуються Mercedes-Benz, Lexus, Audi, BMW, Land Rover. Багато екземплярів у топових комплектаціях коштують далеко за 100 тис дол.

Все більше і більше громадян мають доступ до інтернету, а отже - можливість знайти "знайомого суддю" та перевірити, живе він на зарплату чи ні.

Натисніть для збільшення 

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: