Кому Крым вернет долги

Кому Крым вернет долги

После событий в АРК рейтинги облигаций были отозваны. Очевидно, их покупали дочерние банки из России. Они выигрывают в любом случае. (Укр.)
Вторник, 25 марта 2014, 17:37
Виктория Ковалева, журналист

З 11 по 14 березня на "Українській біржі" відбувалися жваві торги муніципальними облігаціями Верховної ради Автономної республіки Крим.

Зазвичай не надто популярні папери за обігом посіли друге місце після акцій "Мотор Січі".

Їх обіг становив майже 15,7 млн грн або 26,38% загального обсягу торгів. Обсяг торгів цих муніципальних облігацій досяг 10,5 млн грн - 17,79% обсягу торгів.

Загалом облігацій Криму емітовано на 133 млн грн. Дата погашення - 20 червня 2014 року. Виникає питання, чи повинна тепер "незалежна держава" сплачувати за своїми боргами.

Реклама:

Поки що офіційних оголошень з боку кримських очільників не було. Отже, борги АРК можуть як "простити", так і сплатити, але тому, кому треба.

"Від цих паперів намагалися позбутися особи, яким необхідний був рейтинг інвестиційного рівня для їх підтримки на балансі. Після подій у Криму рейтинги цих паперів були відкликані. Очевидно, їх купували дочірні банки з Росії. Вони виграють у будь-якому випадку", - вважає головний аналітик рейтингового агентства "Експерт-рейтинг" Віталій Шапран.

Експерт констатує, що їх скуплять за безцінь, а потім пред'являть до погашення. Якщо ж ці папери не зможуть погасити, то, швидше за все, обміняють на нові з більш тривалим терміном погашення.

Джерело cbonds.ua. Натисніть для збільшення

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. 

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: