Без зарплаты

Без зарплаты

Протестуя против невыплат заработанного бюджетникам, городской голова и его заместители ушли в неоплачиваемые отпуска, оставив город на произвол судьбы. (Укр.)
Вторник, 29 октября 2013, 10:49
Ольга Сикора, народный депутат, фракция ВО "Батьківщина"

Криза у відносинах між Держказначейством та місцевими бюджетами призвела до невиплати зарплат працівникам бюджетної сфери Калуша на Івано-Франківщині.

Понад 1,5 тис працівників міста були вимушені піти у відпустку за власний рахунок.

До мене як народного депутата звернувся міський голова Калуша Ігор Насалик з приводу невиконання державою своїх зобов'язань.

Зокрема, йшлося про недофінансування дотації бюджетникам, непроведення платежів Держказначейством, незабезпечення в повному обсязі коштів на медичну реабілітацію інвалідів, неповернення 7,3 млн грн на оздоровлення дітей, "безпідставне незаконне обмеження фінансування витрат з перевезення пільгових категорій населення" та значне завищення обсягів доходу бюджету міста.

Реклама:

Зі слів міського голови, відсутність бюджетних призначень на виплату зарплат призвела до того, що близько півтори тисячі працівників бюджетних установ пішли у безоплатну відпустку. У вимушених безоплатних відпустках нині перебувають лікарі, які попри все ходять на роботу, за яку їм не нараховують платню.

Протестуючи проти даної ситуації, міський голова із заступниками теж пішли у безоплатні відпустки, залишивши місто напризволяще. Така ситуація у місті спричинила велику соціальну напругу, дала привід працівникам бюджетної сфери сумніватися у завтрашньому дні, породила дискусії.

Зважаючи на складну економічну ситуацію в регіоні, я направила депутатський запит прем'єр-міністру Миколі Азарову. У ньому я вимагаю терміново забезпечити безперебійну роботу Держказначейства у Калуші, зняти соціальну напругу в регіоні шляхом забезпечення виплати зарплат працівникам бюджетної сфери.

Також вимагаю виконати зобов'язання держави щодо перевезення пільгових категорій громадян, оздоровлення інвалідів та дітей, повернення 7,3 млн грн боргу та відшкодування різниці в тарифах за спожиту електроенергію.

Крім того, я направила депутатське звернення на ім'я Генерального прокурора Віктора Пшонки. У порядку прокурорського нагляду прошу перевірити правомірність дій посадових осіб держави та забезпечити виконання ними зобов'язань держави перед місцевими бюджетами.

Фото УП

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: