Крах науки?

Крах науки?

С позиций научно-технического прогресса Украины потеряла последние 12 лет. Производство инновационной продукции у нас сократилось почти в пять раз. (Укр.)
Вторник, 21 мая 2013, 09:41
Ярина Михайлишин, texty.org.ua

Які успіхи України на ниві науково-технічного розвитку? М'яко кажучи, ніякі. Радше навпаки.

З позицій науково-технічного прогресу Україна змарнувала останні 12 років. Про це свідчать дані Державного комітету статистики.

Усі стратегічні показники або залишилися на рівні 2000 року, або різко впали. Щоправда, зросла кількість впроваджених нових технологічних процесів.

Натомість виробництво інноваційної продукції скоротилося майже у п'ять разів. Про що це свідчить? Україна все ще імпортує винаходи, не розробляючи свої.

Реклама:

На тлі Євросоюзу наші позиції просто жалюгідні.

Найскромніша у цьому контексті Болгарія, населення і площа якої в шість разів менші за українські, витрачає на науковий розвиток в сім разів більше і має втричі більшу кількість підприємств, що використовують інновації.

 Натисніть для збільшення

Оригінал публікації: Крах науки? В Україні майже не роблять власних винаходів

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: