"Экономическая правда" приглашает на конференцию "Восстановление Украины: почему не следует откладывать до победы"

Постучится счастье в дверь

Постучится счастье в дверь

Достаточно написать письмо счастья - и можно контролировать производственный процесс, приостанавливать банковские операции, проводить экспертизу продукции, опечатывать кассы, склады и архивы. Так и к акциям протеста недалеко. (Укр.)
Вторник, 19 марта 2013, 11:09
Игорь Кухарчук, председатель правления Черновицкого городского Центра защиты частных предпринимателей и предприятий малого бизнеса

Як відомо, щастя приходить тоді, коли його менше всього чекаєш. Цього разу воно з'явилося в образі нової фінансової поліції з величезними повноваженнями.

А щоб ви не чинили опору своєму щастю, воно має право приходити до вас будь-коли і у будь-яке приміщення. При цьому щастя має право здійснити виїмку документів, арештувати ваші рахунки, і навіть застосувати зброю, коли ж ви все-таки  спробуєте від нього відкараскатися.

Раніше ідея ощасливити всі суб'єкти господарської діяльності спадала на думку Сергію Тігіпку. Тоді таке щастя величали Службою фінансових розслідувань. Але щось не зрослося, і нова ідея виникла вже у Сергія Арбузова.

А щоб усе було кероване і підконтрольне, щастя планують підпорядкувати самому президенту. І тільки він має право впливати на щасливі моменти вашого життя.

Реклама:

Оскільки щастя в нашій державі дорівнює кількості грошей на вашому рахунку, то зрозуміло, що в першу чергу, будуть контролювати ваші надходження, вашу участь у тендерних закупівлях. А як же інакше?

Раптом ви створили кілька фірм, які беруть участь в тендерному конкурсі, або ж раптом виявилися родичем чи навіть сином того, хто оголошує цей конкурс? Про корупційні схеми і мова не йде. Нова структура їх буде викривати миттєво.

Аби щастя не накопичувалося в одному місці, наприклад, в столиці, його розподілять по регіонах. Такі собі щасливі осередки із своїм штатним розписом. Правда, щоб отримати інформацію від банків, митниць, фінансово-кредитних установ, співробітнику осередку необхідно буде написати лист щастя.

І тоді можна буде контролювати виробничий процес, призупиняти банківські операції, здійснювати експертизу видів продукції, опечатувати каси, складські приміщення, архіви. Правда, з одним застереженням: не більше, ніж на 24 години.

Щасливий законопроект передбачає перебування фінансових поліцейських у приміщеннях громадян, користування засобами зв'язку, використання транспорту для оперативно-розшукової діяльності. Коли ж ви спробуєте опиратися щастю, вас можуть затримати на добу і розтлумачити, що ви не розумієте свого щастя.

Фото Максима Баландюха

На такі дії працівникам не знадобиться санкція прокурора чи рішення суду. Зате вони матимуть соціальні гарантії: надану квартиру в разі смерті працівника щасливого осередку успадкують члени його сім'ї, як і його зарплату за десять років.

Надання таких широких повноважень щасливому осередку викликає незадоволення з боку окремих впливових структур. Не виявляють бажання бути щасливими і суб'єкти господарської діяльності, і пересічні громадяни. Натомість автори ідеї можуть отримати соціальну напругу в суспільстві, а там і до акцій протесту недалеко.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: