КВЭД: закрытие темы

КВЭД: закрытие темы

Предприниматели - как подопытные кролики. Сначала - единый социальный взнос, потом - защита персональных данных, далее - Налоговый кодекс и КВЭД. Видимо, налоговые майданы тоже кому-то выгодны. (Укр.)
Среда, 20 февраля 2013, 14:22
Игорь Кухарчук, председатель правления черновицкого городского Центра защиты частных предпринимателей и предприятий малого бизнеса

Цікавий ми народ. Спочатку самі собі створюємо труднощі, а потім - самі ж їх героїчно долаємо.

Цілий рік, а особливо в останні три місяці, суб'єкти господарської діяльності днювали і ночували під відділом державної реєстрації міської ради, щоб здійснити реєстраційні дії із заміни старих КВЕД на нові. І що в результаті?

Виявляться, скринька просто відкривалася.

На виконання доручення Кабміну від 20 грудня 2012 року №49753/1/1-12 до листа народного депутата Оксани Продан щодо продовження терміну дії національного класифікатора ДК 009:2005 "Класифікація видів економічної діяльності" (далі - ДК 009:2005) та на додаток до листа від 27 грудня 2012 року № 3411-02/48854-03 Мінекономрозвитку повідомляє, що "…з метою забезпечення заміни усіма суб'єктами господарювання старих кодів економічної діяльності на нові Мінекономрозвитку видало наказ від 7 лютого 2013 року №113 "Про відновлення чинності національного класифікатора України ДК 009:2005 "Класифікація видів економічної діяльності", яким відновлено чинність ДК 009:2005 до 31 грудня 2013 року.

Реклама:

Респект Оксані Петрівні!

У підприємців виникають прості запитання: хто винен і кому це було вигідно? І хто відшкодує витрати, оплачені нотаріусам за посвідчення підпису на формі 11, за послуги тих, хто стояв у черзі вночі, за послуги юридичних фірм, які сприяли процесу заміни КВЕД?

Та, врешті-решт, ті фінансові втрати, коли підприємці стояли в черзі, а не займалися своїми видами економічної діяльності.

Підприємці виступають піддослідними кроликами. Спочатку - єдиний соціальний внесок, потім - захист персональних даних, далі - Податковий кодекс. Наступними були КВЕД, на черзі - закон "Про внутрішню торгівлю". Мабуть, податкові майдани теж комусь вигідні.

Фото УП

* * *

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Наказ №113 від 7 лютого 2013 року, м. Київ

Про відновлення чинності національного класифікатора України ДК 009:2005 "Класифікація видів економічної діяльності"

Відповідно до закону України "Про стандартизацію" та з метою забезпечення запровадження національного класифікатора України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" наказую:

1. Відновити чинність національного класифікатора України ДК 009:2005 "Класифікація видів економічної діяльності" на період до 31 грудня 2013 року.

2. Визнати таким, що втратив чинність, абзац другий підпункту "а" пункту 4 наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11 жовтня 2010 року №457 "Про затвердження та скасування національних класифікаторів".

3. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" опублікувати цей наказ у наступному номері щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника міністра - керівника апарату Павленка В.П.

Міністр І. М. Прасолов

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: