Оценка имущества: две большие разницы

Оценка имущества: две большие разницы

Теперь понятно, почему Рябченко заявил, что "ситуация на рынке оценки не готова к внедрению новшеств". Своими действиями ФГИ оставил поле для коррупции.
Пятница, 15 июня 2012, 16:46
Андрей Вишинский, журналист

"Оценочная" афера получила свое продолжение - премьер-министр Николай Азаров пообещал решить проблему оценщиков.

"Вопрос для общества оказался резонансным. Были внесены изменения в закон, его лоббировали, чтобы он прошел все инстанции. На их основании был издан приказ Минюста и ФГИ. И в итоге узкий круг людей, а именно 12 из 9 тысяч, получили возможность устанавливать аномально высокие цены", - сказал он.

По словам премьера, сегодня ФГИ и Минюст отменят "эту нелепость". "Я уже предупредил, что все виновные будут наказаны", - сказал Азаров.

О реакции Минюста на это заявление до сих пор ничего не известно. А вот ФГИ 14 июня обнародовал на своем сайте приказ №2952 от 14 июня, в соответствии с которым скандальные приказы №554, 555 и 556 от 23 апреля были отменены.

Реклама:

Однако уже утром 15 июня текст приказа №2952 на сайте ФГИ претерпел любопытные изменения. Вместо формулировки, что приказы №554, 555, 556 отменены, появилась формулировка, что они признаны утратившими силу.

Между тем, разница между двумя формулировками весьма существенна.

Втрата чинності нормативно-правового акта - припинення в установленому законодавством порядку застосування зареєстрованого в Міністерстві юстиції України нормативно-правового акта - з 14 червня 2012 року.

Скасування нормативно-правового акта - визнання нормативно-правового акта в установленому законодавством порядку недійсним з моменту прийняття.

Таким образом, за ночь была узаконена деятельность 12 коррумпированных оценочных структур. И, кстати, в этой связи их перечень остался на сайте ФГИ.

Теперь понятно, почему Рябченко заявил, что "ситуация на рынке оценки не готова к тому, чтобы внедрять такие нововведения". Своими действиями ФГИ оставил поле для коррупции в вопросе внедрения "оценочной" аферы.

*  *  *

Фонд державного майна України

НАКАЗ

14.06.2012 р.                              Київ                            № 2952

Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів ФДМУ

Наказую:

1. Визнати такими, що втратили чинність, такі накази Фонду державного майна України:

від 23 квітня 2012 року №554 "Про внесення змін до деяких наказів Фонду державного майна України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 квітня  2012 року №657/20970;

від 23 квітня 2012 року №555 "Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за №658/20971;

від 23 квітня 2012 року №556 "Про затвердження Вимог до якості послуг, що надаються суб’єктами оціночної діяльності, та правил організації системи зовнішнього контролю якості", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 квітня  2012 року за № 659/20972;

від 30 травня 2012 року №771 "Про внесення змін до деяких наказів Фонду державного майна України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 06 червня 2012 року за № 908/21220.

2. Начальнику Управління з питань оціночної діяльності забезпечити подання на державну реєстрацію цього наказу до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на директора Департаменту координації розробки та виконання програмних документів, оцінки та розпорядження об’єктами державної власності.

Голова Фонду                                                                     О. Рябченко

*  *  *

Колонка є видом матеріалу, який відображає точку зору окремо взятого автора на окремо взяту тему. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції "Економічної правди"  та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама: