"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Електронна Україна: вітчизняні технології найкращі
PROMOTED

Електронна Україна: вітчизняні технології найкращі

Понеділок, 19 серпня 2019, 13:00 -
Українська INDUSTRIAL INNOVATION GROUP (IIG) — світовий лідер у галузі розробки і впровадження ID-документів та IT-систем, який забезпечує обслуговування і сервіси на базі власних технологічних продуктів та інтеграційних систем.

На різних етапах розвитку компанії її партнерами були уряди і державні органи України та інших країн.

Серед реалізованих компанією проектів — надскладні завдання: розробка і впровадження паспортів для вищого керівництва Interpol, паспортів ювелірних виробів De Beers, створення системи демографічного реєстру для однієї з країн Східної Африки.

IIG створює складний технологічний базис, який стає електронною платформою для будь-якої кількості державних сервісів або додатків. Їх профіль — адаптація послуг для потреб конкретного покупця з урахуванням його вимог.

 
Виробничі потужності IIG

Індустріально-інвестиційна група унікальна тим, що в замкнутому циклі, без залучення іноземних компаній, створює технологічний базис електронної держави.

Реклама:

Після того, як з'являється технологічна можливість, відкриваються нові горизонти для фінансового сектору та державних органів у вигляді Mobile-ID, Bank-ID.

Виробничі потужності IIG — єдині в Україні, які побудовані з урахуванням специфіки та вимог до безпеки створення захищених документів: починаючи від куленепробивного скла на заводі і закінчуючи пожежостійкими стінами в кімнатах зберігання продукції.

 
Виробничий цех IIG

Найголовніше — тут зосереджений один з найкращих у світі інтелектуальний інженерний ресурс, носії якого і створювали цю індустрію в Україні.

Компанія приділяє максимальну увагу захисту даних в реалізованих нею проектах шляхом створення комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) відповідно до вимог чинного законодавства.

IIG розробила і реалізує всі відомі методи захисту документів, включаючи найскладніші з них: деметалізовану голограму, полікарбонатну сторінку, перфорацію зображення власника.

Контрагентами IIG, враховуючи рівень експертизи компанії, є урядові та державні органи, які зацікавлені в рішеннях з ідентифікації документів, у системах для персоналізації ідентифікаційних документів, а також у створенні електронного уряду та інтегрованих систем реєстрації населення.

IIG сертифікована на відповідність стандарту інформаційної безпеки VISA і MasterCard. Ця сертифікація — це комплекс унікальних знань, додатків та процедур, які супроводжують випуск платіжних карток.

Згідно з правилами міжнародних платіжних систем, сертифікаційний аудит підприємство проходить щорічно. Проводять його міжнародні компанії, які володіють відповідним сертифікатом на цей вид діяльності.

Понад 80% карток емітуються банками України на виробничих лініях для персоналізації, які поставила компанія IIG.

Розробка українського закордонного паспорта

За визнанням ICAO, зразок нового українського закордонного паспорта, розроблений фахівцями компанії IIG, увійшов до п'ятірки найкращих у світі. До речі, якщо більшість банкнот світу мають 15-17 ступенів захисту, то український паспорт від IIG — 25.

З 2008 року IIG почала випускати електронні ідентифікаційні і паспортні документи організації INTERPOL.

У 2004 році Європейська комісія підтвердила високу якість українських посвідчень водія у вигляді пластикової картки, які виробляла IIG. За її висновком, документ відповідає всім стандартам Євросоюзу.

Зразок електронного посвідчення водія, виготовлений IIG у 2009 році, був першим в Європі таким документом, сертифікованим за ISO 18013.

Як не дивно, але не всі країни мають власне виробництва документів з високим рівнем захисту. Приємно, що Україна завдяки розробкам IIG має свій hi-tech у сфері індустрії виготовлення документів і є однією з провідних країн світу в цьому напрямку.

Цікаво, що аналогів IIG у світі не існує. Кожне підприємство групи входить у трійку — максимум п'ятірку — найкращих підприємств світу такої спеціалізації, а науково-технічний потенціал настільки значний, що IIG може виконати будь-яку програму для будь-якої держави.

У IIG немає конкурентів в Україні

IIG являє собою замкнутий цикл з виготовлення ідентифікаційних документів найсучаснішого рівня без залучення іноземних компаній. Усе це об'єднано із сучасними біометричними технологіями ідентифікації і верифікації громадян.

Це забезпечує безболісний перехід в нову електронну площину, коли вся діяльність перенесена в інформаційно-комунікаційні технології.

Таким чином, унікальність полягає не в технологіях, а в наборі технологій, ноу-хау і патентів, які забезпечують безпрецедентно високий рівень кінцевого продукту.

Подальший прорив у "лігу найсильніших" серед світових компаній — це питання конкуренції. Сьогодні IIG представляє унікальну групу.

Компанія забезпечує практично все: від сировини до кінцевого продукту. Показово, що IIG володіє 398 об'єктами інтелектуальної власності.

Три знакові проекти IIG

Електронний паспорт INTERPOL

Замовник: Генеральна асамблея міжнародної організації кримінальної поліції (INTERPOL).

Деталі проекту: IIG є архітектором глобального проекту з випуску електронних ідентифікаційних та паспортних документів організації INTERPOL, виробником першого покоління e-ID карт та E-Pass INTERPOL.

Це комплексне рішення, яке покриває всі етапи випуску документа: від санкціонованого отримання, зберігання, перевірки цілісності мультибіометричних персональних даних до графічної та електронної персоналізації високозахищеного електронного проїзного документа.

В електронних документах INTERPOL використані голографічні, мікрографічні та оптичні захисні елементи, водяні знаки і сучасний мікрочип.

З цим документом офіцер міг перетинати кордони 150 країн і підніматися на борт літака зі зброєю.

Паспорти ювелірних виробів De Beers

Замовник: найбільша у світі компанія з видобутку алмазів De Beers.

Деталі проекту: IIG розробила і впровадила комплексну системну архітектуру проекту з випуску та одночасної доставки в більш ніж 50 країн паспортів De Beers — документа, який забезпечує захист від підробок діамантів, ювелірних виробів та їх миттєву ідентифікацію.

Паспорт захищений 29 елементами, включаючи селективно-деметалізовану голограму надвисокої роздільної здатності. Також IIG забезпечила захищений доступ до інформаційних ресурсів De Beers в усіх точках продажу.

Автоматизована система реєстрації населення Кенії (Демографічній реєстр)

Замовник: Державне міністерство з питань імміграції та реєстрації фізичних осіб Кенії.

Деталі проекту: IIG виграла тендер на поставку, інсталяцію та введення в експлуатацію інтегрованої системи реєстрації населення (IPRS) в Кенії.

У систему, яка є демографічнім реєстром Кенії, закладені дані 22 млн людей, включаючи відбитки пальців та фото.

Реєстр був інтегрований з базами даних інших державних органів, зокрема, із системою прикордонного контролю.

Завдяки реєстру громадяни були забезпечені якісними послугами, а держава отримала інформацію про структуру населення, можливість вести коректний облік пільговиків і перевіряти реєстр виборців. Влада також змогла налагодити ефективну боротьбу із злочинністю, оскільки реєстр унеможливив використання чужих персональних даних.

У перший же місяць роботи реєстру було виявлено понад 1 тис випадків дублювання документів різних осіб.

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!