Ви заряджаєте свій смартфон неправильно і на це є 5 причин

Ви заряджаєте свій смартфон неправильно і на це є 5 причин

Понеділок, 30 жовтня 2017, 12:37 -
Багато хто чекає майже повної розрядки акумулятора, а потім заряджають його до 100%. Насправді смартфон треба заряджати з точністю до навпаки.

Найбільше в смартфонах ми не любимо акумулятори. Будь це дешевий гаджет або топовий флагман, заряду батареї навряд чи вистачить на день роботи. Але проблема не тільки в "ненажерливості" ОС Android і додатки Facebook.

 

Ми власноруч цілеспрямовано "вбиваємо" батарею смартфона. Тому вона з кожною підзарядкою зберігає все менше енергії.

 

У багатьох з нас глибоко вкоренилося уявлення, що короткострокові неповні зарядки смартфона шкодять акумулятору. Ми чекаємо майже повної розрядки і заряджаємо до 100%.

Однак заряджати смартфон треба з точністю до навпаки.

Реклама:

Не залишайте смартфон на зарядці після набору 100%

Якщо є така можливість, не тримайте смартфон на зарядці занадто довго після повної зарядки. Це може привести до перегріву або зменшення ресурсу акумулятора, каже Володимир Ковальчук, менеджер з продуктового маркетингу Lenovo.

Його слова підтверджує дослідження Battery University. Це підрозділ канадської компанії Cadex Electronics, світового лідера в сфері тестування та аналізу поведінки акумуляторних батарей.

"На відміну від нікелевих систем, процес заряду літієво-іонних батарей може бути переривчастим, - пояснюють співробітники Battery University. - І літієво-іонні батареї не потребують насичення. Це дає велику перевагу з точки зору зберігання поновлюваних джерел енергії, таких як сонячна панель і вітряна турбіна. Вони не завжди можуть повністю заряджати акумулятор ".

Заряджайте до 70-80%

Бажано не допускати зниження рівня заряду смартфона нижче 15%. А заряджати його треба до рівня 70-80%. Таким чином ви уникнете надмірного навантаження на акумулятор і зможете продовжити термін його служби, пояснює Ковальчук.

За даними дослідження Battery University, після досягнення 100% заряду заряджає пристрій утримує батарею в стані високої напруги. Це зношує структуру акумулятора.

Для літій-іонного акумулятора відключення зарядного пристрою після досягнення 70-80% "це як розслаблення м'язів після напруженого тренування", ілюструє Battery University.

Заряджайте гаджет при першій-ліпшій можливості

Батареї набагато краще, якщо ви заряджаєте її часто і потрохи, ніж один раз і довго. За даними Battery University, найкраще заряджати гаджет коли він втратив лише 10% заряду. Для більшості людей це вкрай непрактично. Тому найкраще телефон заряджати при будь-якому зручному випадку. Це не тільки поліпшить роботу акумулятора, але і збереже телефон в робочому стані протягом усього дня.

Не тримайте акумулятор в розрядженому стані

Не варто занадто довго тримати ваш смартфон в повністю розрядженому стані. Існує ризик занадто "глибокого" розрядження. Тоді гаджет буде неможливо зарядити без звернення до сервісного центру.

Якщо ви не збираєтеся користуватися пристроєм, краще зарядити його до 50% і періодично перевіряти рівень заряду. Коли він впаде нижче 10%, зарядіть його знову до 50%.

Тримайте смартфон в прохолоді

Уникайте прямого попадання сонячних променів на смартфон або знаходження біля джерел високої температури під час зарядки, особливо влітку. В іншому випадку це може привести до перегріву і пошкодженню акумулятора та смартфона, говорить представник.

Батареї смартфонів настільки чутливі до тепла, що компанія Apple рекомендує під час зарядки iPhone знімати захисні чохли, тому що вони перешкоджають відведенню тепла від пристрою.




Реклама: