Швейцарці інвестують 25 млн євро у модернізацію деревообробного підприємства на Рівненщині

Швейцарці інвестують 25 млн євро у модернізацію деревообробного підприємства на Рівненщині

Середа, 10 травня 2017, 13:00 -
Нещодавно засновник деревообробного підприємства "Свиспан Лімітед", швейцарська компанія Sorbes AG заявила по намір інвестувати близько 25 млн. євро в модернізацію свого заводу у м. Костопіль Рівненської області

За словами інвестора, ця інвестиція допоможе українському виробнику деревостружкових плит підвищити конкурентоздатність його продукції, зменшити вплив на довкілля, а також оптимізувати виробничі процеси.

В рамках проекту заплановано замінити одну зі старих ліній формування і пресування ДСП на нову, а також  замінити морально застарілу частину сушильно-сортувального відділення на сушильну лінію з фільтром вологої очистки. Тут планують встановити обладнання відомих німецьких виробників SIEMPELKAMP та BUTTNER. На втілення такого  проекту піде не менше 2-х років ( 2017-2019 рр.)

 
Зустріч голови правління Sorbes AG  Урса Шпекера з головою Рівненської облдержадміністрації Олексієм Муляренко, представниками обласної та районної влади

Нещодавно Керівник компанії Sorbes AG Урс Шпекер відвідав Рівненщину, де  зустрівся  з головою облдержадміністрації Олексієм Муляренко, представниками обласної та районної влади. У зв’язку з тим, що ефективне втілення інвестиційного плану потребує маси бюрократичних процедур та погоджень, перед прийняттям остаточного рішення про фінансування, для інвестора було важливо заручитися підтримкою влади і впевнитися в тому, що реалізації проекту нічого не перешкоджатиме.

Звісно, прийняття рішення про інвестиції в Україні є нелегкими. Але ми вирішили не опускати руки і допомогти підприємству зробити крок вперед, адже бачимо в цьому великий потенціал. Головне наразі - бути впевненими в тому, що з боку влади буде повне сприяння ", - зазначив пан Шпекер.

Реклама:

На зустрічі  сторони домовились про всебічну співпрацю. Керівництво регіону висловило готовність сприяти впровадженню інвестиційної програми швейцарського інвестора. Олексій Муляренко, голова Рівненської обласної державної адміністрації, зазначив:

З боку обласної держадміністрації ми висловлюємо готовність сприяти розвитку підприємства в усіх напрямках. Ми станемо гарантами з боку держави, і будемо допомагати у впровадженні цієї інвестиційної програми - прозоро, покроково і чітко, аби перспективу реалізації проекту розуміла і громада міста.

 
Візит обласної делегації на виробництво ТОВ "Свиспан Лімітед"

 Перспектива надходження інвестицій в Костопіль знайшла підтримку і у представників місцевої влади.

Як міський голова і колишній виробничник та підприємець, скажу, що радий будь-якій інвестиції, яка вкладається в наше місто. Для Костополя - це робочі місця, краща заробітна плата і відрахування в місцевий бюджет. Тож, я прикладатиму максимум зусиль для того, щоб ці інвестиції потрапили в місто, - зазначив міський голова Костополя Євгеній Денисюк.

 
Цех ламінування деревостружкової плити

Деревообробне підприємство "Свиспан Лімітед" - це потужний міжнародний виробник деревостружкових та ламінованих плит, що є основним матеріалом для виготовлення меблів. Засновник підприємства, компанія Sorbes AG прийшла в Україну у 2003 році і за цей час вивела підприємство у лідери деревообробної галузі України. Продукція торгової марки Swisspan by Sorbes користується попитом не лише серед українських виробників, але й з успіхом експортується у понад 15 країн, переважно Євросоюзу. Сьогодні підприємство, де задіяно близько 800 працівників, є бюджетоутворюючим підприємством Костопільщини та  реалізовує 54% промислової продукції всього району.

 
Склад готової продукції

Директор ТОВ "Свиспан Лімітед" Юлія Федишин зазначає, що реалізація інвестиційного проекту з модернізації підприємства матиме економічний та екологічний ефект.

Заміна старої лінії формування та пресування ДСП допоможе зупинити одразу дві застарілі сушарки і запустити замість них одну зі спеціальним фільтром вологої очистки. Це, в першу чергу, допоможе зменшити вплив на довкілля. Всі монтажні роботи плануємо здійснювати, залучаючи в основному українські компанії. Вважаємо, що це дасть також можливість розвитку і для них – це робочі місця, новий досвід, підвищення кваліфікації, оскільки фронт робіт передбачається доволі складний. Зокрема для стабільної роботи нового обладнання доведеться перекладати кабелі на ділянці понад 3 км, здійснити великий обсяг будівельних та монтажних робіт, провести автоматизацію, пуско-налагоджувальні роботи, навчити персонал працювати на новому обладнанні.

Директор ТОВ
Директор ТОВ "Свиспан Лімітед" Юлія Федишин

Реклама: