Спростування інформації про Вадима Новинського

Спростування інформації про Вадима Новинського

Понеділок, 16 травня 2011, 09:54 -
Подібного листа також отримало посольство України в США. Після проведення внутрішнього розслідування, вдалося встановити, що цей лист було сфальшовано невідомими особами з використанням тексту запрошення Новозеландського прем'єр-міністра відвідати зустріч у Монтані.

Проти українського бізнесмена Вадима Новинського ведеться інформаційна кампанія з використанням "чорного піару".

12 травня до редакції "Економічної правди" електронною поштою було надіслано сфальсифікованого листа за підписом Національної ради іноземної торгівлі США на ім'я українського прем'єр-міністра Миколи Азарова.

У цьому листі американська сторона нібито запрошувала Азарова на зустріч 19-20 травня під час проведення Азійсько-Тихоокеанського економічного форуму для обговорення торгових питань, пов'язаних з власником "Смарт-Холдингу" Вадимом Новинським.

 

Також у документі стверджувалося про нібито зв'язок Новинського з нелегальними операціями. Дана інформація була оприлюднена на сайті "Економічної правди".

Реклама:

Однак через декілька годин після публікації з'ясувалося, що цей лист є підробкою.

Біл Рейнш, віце-президент Національної ради іноземної торгівлі США у коментарі "Економічній правді" повідомив, що очолювана ним організація не писала подібного листа і взагалі не запрошувала Миколу Азарова відвідати Монтану.

"Нам також нічого не відомо з описаного у листі про Вадима Новинського ", - додав Рейнш.

Після отримання відповіді Національної ради "Економічна правда" зняла новину зі сканом листа та опублікувала спростування.

Подібного листа також отримало посольство України в США.

Після проведення внутрішнього розслідування, вдалося встановити, що цей лист було сфальшовано невідомими особами з використанням тексту запрошення Новозеландського прем'єр-міністра відвідати зустріч у Монтані.

 

"Економічна правда" приносить вибачення своїм читачам, Вадиму Новинському, а також компаніям "Смарт-Холдинг" та "Метінвест" за помилкове оприлюднення сфальшованої інформації.

Редакція "Економічної правди" надала компанії "Смарт-Холдинг" повні вихідні дані щодо розповсюджувачів сфальсифікованого листа та готова і надалі сприяти в розслідуванні для виявлення замовників нечесної інформаційної кампанії проти бізнесмена.

У свою чергу, ми докладемо всіх наявних у нас зусиль для з'ясування, хто стоїть за розповсюдженням підробленого документу.

Реклама: