Технічна угода між "Газпромом" та "Нафтогазом". Повний текст

Технічна угода між "Газпромом" та "Нафтогазом". Повний текст

Четвер, 15 січня 2009, 10:48
НАК "Нафтогаз України" зобов'язується протягом 36 годин здійснити повну технічну підготовку газотранспортної системи і забезпечить транзит газу і його передачу ВАТ "Газпром" на вихідних ГВС.

Тимчасова Технічна Угода між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України". Проект

За даними агентства "Інтерфакс-Україна".

Тимчасова технічна угода між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" про умови здачі-приймання природного газу на прикордонних газовимірювальних станціях для транзиту його через територію України в січні 2009 року

Проект

В цілях забезпечення транзиту російського природного газу до країн Європи і республіки Молдова Сторони домовилися про нижченаведене:

1. ВАТ "Газпром" забезпечить щодобову подачу газу для подальшого транзиту європейським споживачам 318,5 млн. куб. м природного газу, у тому числі через:

ГВС Валуйки - 41 млн.куб.м/доб

ГВС Писаревка, Ду 1400 - 45 млн.кубм/доб

ГВС Суджа, Ду 1400 - 187,5 млн.куб.м/доб

ГВС Сохранівка - 46,5 млн.куб.м/доб

Перерозподіл вище вказаних об'ємів за входами в ГТС України може проводитися за взаємним погодженням між ОДУ ДК "Укртрансгаз" і ЦПДД ВАТ "Газпром" через наступні пункти входу: ГВС Сріблянка, ГВС Писаревка Ду 1200, ГВС Прохорівка, ГВС Платово, ГВС Суджа Ду 1200.

2. ВАТ "Газпром" у спільних об'ємах газу, що передається на ГВС у відповідності з п. 2 цієї Угоди передбачить постачання для НАК "Нафтогаз України" протягом січня 2009 р. 360 млн.куб.м газу для забезпечення технологічних потреб ГТС України при транзиті газу ВАТ "Газпром" до Європейських країн (надалі - технологічний газ).

3. НАК "Нафтогаз України" зобов'язується протягом 36 годин здійснити повну технічну підготовку газотранспортної системи і забезпечить транзит газу і його передачу ВАТ "Газпром" на вихідних ГВС в наступних об'ємах:

ГВС Ужгород - 186,6 млн.куб.м/доб

ГВС Берегово - 23,7 млн.куб.м/доб

ГВС Дроздовичи - 6,1 млн.куб.м/доб

ГВС Орловка - 66,3 млн.куб.м/доб

ГВС Теково - 0,6 млн.куб,м/доб

Для споживачів республіки Молдова - 12,7 млн.куб.м/доб через ГВС Олексіївка, ГВС Гребінники.

Транзит газу в Балканському напрямі здійснюється територією Республіки Молдова через ГВС Каушані, а також за лупингами, що належать ЗАТ "Газтранзит" .

4. ВАТ "Газпром" забезпечує надлишковий тиск газу на вході в ГТС України, у тому числі на ГВС:

Суджа, Ду 1400 - не нижче 60 кгс/см2

ГВС Писаревка, Ду 1400 - не нижче 70 кгс/см2

ГВС Валуйки - не нижче 40 кгс/см2

ГВС Сохранівка - не нижче 58 кгс/см2

5. НАК "Нафтогаз України" забезпечує надлишковий тиск газу на виході з ГТС України:

ГВС Ужгород - не нижче 52 кгс/см2 (середньоарифметичне значення по ГВС 1-4)

ГВС Берегово - не нижче 40 кгс/см2

ГВС Дроздовичи - не нижче 34 кгс/см2

ГВС Орловка - не нижче 51 кгс/см2

ГВС Теково - не нижче 54 кгс/см2

6. Подача і прийом газу протягом місяця здійснюється, як правило, рівномірно з допустимим відхиленням добових об'ємів від середньодобового не більше ± 5%, а за ГВС Ужгород - не більш ± 3%.

7. ЦПДД ВАТ "Газпром" і ОДУ ДК "Укргрансгаз" обмінюються всіма параметрами режиму роботи ГВС, прилеглих до них компресорних станцій, не рідше, ніж кожні чотири години.

8. Кожна зі Сторін має право на отримання інформації від обчислювальної техніки, на яку виводиться інформація з автоматичних обчислювачів ГВС, а Сторона - власник ГВС забезпечує технічну можливість передачі такої інформації в автоматичному режимі на обчислювальну техніку постійного представника контрагента.

9. В разі неможливості передачі такої інформації в автоматичному режимі, власник ГВС щодня до 12.00 (московський час) зобов'язаний надати контрагентові інформацію від автоматичних обчислювачів витрати газу в об'ємі і форматі, узгодженому Сторонами.

10. Допускається відхилення фактичних об'ємів подачі або прийому газу за рахунок перерозподілу потоків за напрямками згідно зі взаємною, письмово оформленою, домовленістю Сторін.

11. Документальне оформлення об'ємів технологічного газу, який буде використано НАК "Нафтогаз України", буде здійснено в рамках виконання контракту між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" про об'єми і умови транзиту природного газу територією України на період з 2003 по 2013 роки.

12. Сторони до 1 лютого 2009 року підпишуть контракт на транзит природного газу через територію України 2009 року, а також Технічну Угоду, яка є його невід'ємною частиною.

13. Ця Тимчасова Технічна Угода вступає в дію з дня підписання і діє до 1 лютого 2009 року.

Від ВАТ "Газпром"

Реклама:

Від НАК "Нафтогаз України"


Проект

Угода

про заходи, що забезпечують транзит російського природного газу через територію України

_________ _____ січня 2009 року

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", Україна, що іменується надалі Нафтогаз України, в особі Першого заступника голови правління Діденко І.М., що діє на підставі доручення від 2.01. 2009 року   141-346, з одного боку

і

Відкрите акціонерне товариство "Газпром", Російська Федерація, іменоване надалі Газпром, в особі Заступника Голови Правління Голубєва В.А., що діє на підставі доручення від 29.11.2006 року   01/0400-631д, з іншого боку

іменовані разом Сторони

з метою забезпечення належного транзиту російського природного газу  територією України для європейських споживачів відповідно до умов Контракту між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і Відкритим акціонерним товариством "Газпром" про об'єми і умови транзиту російського природного газу через територію України на період з 2003 по 2013 роки від 21 червня 2002 року

уклали справжню Угоду про нижченаведене:

1. З метою забезпечення транзиту російського природного газу в 2009 році Газпром передасть у власність Нафтогазу України природний газ для технологічних потреб.

Передача природного газу здійснюється в спільному потоці газу, що поступає в газотранспортну систему України на кордоні Російська Федерація/Україна, в об'ємі до 21 млн.куб.м. природного газу щодня, в наступних об'ємах:

- січень 2009 року - 360 млн.м.куб.;

- лютий 2009 року - 600 млн.м.куб.;

- березень 2009 року - 600 млн.м.куб.

2. У максимально короткий термін Сторони зобов'язалися підписати контракт про постачання вказаних в п.1 об'ємів газу, при цьому умовами контракту буде передбачено право Нафтогаза України на повернення природного газу, що передається для технологічних потреб. Термін дії контракту поширюватиметься на відносини Сторін з 1 січня 2009 року.

3. Справжня Угода набирає чинності з моменту його підписання.

Підписи Сторін:

Від НАК "Нафтогаз України" Від ВАТ "Газпром"

________________ І. Діденко ________________ В. Голубев

Реклама: