Слідами публікацій: Розібратися з Азаровим просять Януковича

Слідами публікацій: Розібратися з Азаровим просять Януковича

Четвер, 7 червня 2007, 09:25 -
Бруд потрібно висвітлювати, щоб його вичистити, написав Сергій Гармаш у статті до Дня журналіста. Останні публікації про корупцію в боротьбі з корупцією ("У Азарова вирішили вдарити корупцією по корупції" та "Азаров залучає до боротьби з корупцією невидим
Бруд потрібно висвітлювати, щоб його вичистити, написав Сергій Гармаш у статті до Дня журналіста. Останні публікації про корупцію в боротьбі з корупцією ("У Азарова вирішили вдарити корупцією по корупції" та "Азаров залучає до боротьби з корупцією невидимок") все ж таки мали відголос і серед влади, і серед громадськості.

Як стало відомо редакції, відреагували на публікації в Управлінні проблем боротьби з корупцією РНБОУ, де заходилися проводити розслідування за виявленими журналістами "ЕП" фактами. Ми добре розуміємо, що реальних механізмів вжиття заходів проти "героїв" їхніх розслідувань Рада нацбезпеки немає, але якось спокійніше від того, що принаймні хтось в державі реагує на озвучені факти зловживань.

Також в редакцію сайту зателефонував голова Всеукраїнської громадської організації Національний комітет по боротьбі з корупцією Вадим Чорний. Як виявилось, ця організація разом із Антикорупційним форумом брала участь у конкурсі Мінфіну на виконання бюджетної програми "Заходи по боротьбі з корупцією", переможець якої отримав 3,5 млн. грн.

Як ми дізналися з розповіді пана Чорного, окрім порушень та незрозумілостей, описаних журналістами в наведених вище статтях, Мінфін примудрився ще й спотворити саму процедуру конкурсу. Як розповів Чорний, за день до дати проведення конкурсу Мінфін, усупереч визначеним КМУ правилам, за якими про будь-які зміни у розкладі конкурсних заходів мало повідомлятися не пізніше, ніж за 5 днів до їх проведення, несподівано переніс дату проведення конкурсу.

Службовець Мінфіну Небогатіков, що був відповідальним за проведення конкурсу, на багаточисельні дзвінки працівників Національного комітету по боротьбі з корупцією відповідав, що конкурс переносився на невизначений термін.

Реклама:

Проте після того, як працівники Комітету повідомили прес-службу Мінфіну про "викрутаси" організаторів та цілковиту непрозорість проведення конкурсу, пан Небогатіков зателефонував в офіс Вадма Чорного і повідомив, що конкурс відбудеться на день пізніше, а саме 22 травня о 10 годині ранку.

Але коли представники Національного комітету по боротьбі з корупцією прибули до Мінфіну на оголошення результатів конкурсу, виявилось, що переможця вже давно обрано. Як ми вже розповідали, ним стала громадська організація Антикорупційний форум, очолювана народним депутатом від Партії регіонів, колишнім головою фонду "Професіонал", що займався реалізацією конфіскату при ДПА, тоді очолюваною нинішнім міністром фінансів Миколою Азаровим, Геннадієм Самофаловим.

Як розповів пан Чорний, в цій організації ще за тиждень до проведення конкурсу святкували перемогу в ньому, адже були впевнені, що чиновники нададуть перевагу саме їм.

Все це Вадим Чорний виклав у листі до прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

Обіцяємо інформувати своїх читачів щодо того, чи приділить пан Янукович увагу "подвигам" своїх соратників та однопартійців.

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!