"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Ющенка тиснуть фальшивими забастовками

На Ющенка тиснуть фальшивими забастовками

П'ятниця, 6 квітня 2007, 11:48 -
За інформацією "ЕП", о 12.00 на всіх шахтах України всіх форм власності почнеться годинний попереджувальний страйк. До 13.00 нібито не буде працювати жодне підприємство вугільної галузі. Робітників зберуть на мітинги. Очікується, що підконтрольні правлячі

За інформацією "ЕП", о 12.00 на всіх шахтах України всіх форм власності почнеться годинний попереджувальний страйк. Про це кореспондентові "ЕП" у Донецьку повідомило джерело, що працює на шахтоуправлінні "Донбас".

До 13.00 нібито не буде працювати жодне підприємство вугільної галузі. Робітників зберуть на мітинги.

У резолюціях, які будуть прийняті на мітингах, міститься вимога про скасування указу Президента України про розпуск Верховної Ради: "Який би не був склад парламенту, він відображає нашу волю... Ми не дозволимо нікому узурпувати наші права".

У випадку невиконання вимоги шахтарі загрожують почати 11 квітня безстрокову акцію протесту й повністю припинити роботу.

Реклама:

У прес-службі Мінвуглепрому нам повідомили, що вперше чують про дану акцію. За словами прес-секретаря Ілони Заєць, 3 квітня міністром був підписаний наказ про стабільну й безперебійну роботу підприємств галузі. Пані Заєць сказала, що якщо інформація підтвердиться і страйк відбудеться, безсумнівно на підприємствах вуглепрому буде вжито відповідних заходів для недопущення порушення трудової й виробничої дисципліни.

Приводимо текст "проекту резолюції" одного з мітингів, і беремо на себе сміливість припустити, що аналогічні резолюції вийдуть і з-під пера інших мітингувальників.

Резолюция митинга трудящихся шахты ________________

Мы, трудящиеся шахты

возмущены невзвешенной и недальновидной политикой нашего Президента, действия которого дестабилизируют политическую ситуацию в стране. Мы твердо заявляем наш рабочий протест против роспуска Верховного Совета Украины. Какой бы ни был его состав, но он отражает нашу волю - и мы не позволим никому узурпировать наши права.

Ровно год назад мы голосовали за политическую стабильность, за рабочие места и стабильную зарплату, наконец за нашу достойную жизнь и будущее наших детей.

Действия нового правительства вселили в нас надежду на перемены к лучшему. Но события последних дней побуждают нас к решительным действиям по защите наших интересов.

Нам нужна политическая стабильность. Верховный Совет, Президент и Кабинет Министров должны слажено работать на благо народа.

Наш митинг постановляет:

1. Обратиться к Президенту Украины с требованием отменить свой

указ от 2 апреля 2007 года "О досрочном прекращении полномочий

Верховного Совета Украины" дать нам возможность работать, получать зарплату, развиваться угольной отрасли.

2. Считать наши действия предупредительной краткосрочной

забастовкой.

3. Предупредить, что в случае невыполнения наших требованиям мы

объявляем 11 апреля 2007 года бессрочную акцию протеста против

действий Президента Украины с полной остановкой работы.

4. Текст данной резолюции направить Президенту Украины,

Верховному Совету Украины, Кабинету Министров Украины, Председателю

ПРУП, народному депутату Украина Турманову В.И.

Город (поселок) _____________

По поручению участников митинга

6 апреля 2007г.

(подпись) __________

В той же час навряд чи варто очікувати, що страйки матимуть місце в реальності в масштабах, які планують їхні організатори. Швидше за все, вони будуть мати місце на деяких підприємствах, та й то "для галочки". Проте, очікується, що підконтрольні правлячій коаліції ЗМІ будуть презентувати цю подію як повномасштабний страйк.

Михайло Волинець, Голова Конфедерації незалежних профспілок:

- Відносно шахтарської акції, що нібито оголошується владою, я дійсно чув із ЗМІ, що сьогодні має щось відбутися. Проте, всі знають, як у нас ці акції проводяться: на папері показують, що відбулася акція, а насправді всі працюють, як і завжди.

Наприклад, сьогодні у місті Красний Луч, де зараз Незалежні профспілки шахтарів проводять пікетування Прокуратури, яка чинить тиск на профспілкових лідерів, що виступали за підвищення зарплати шахтарям, як того вимагає закон, теж нібито збирались проводити якісь мітинги щодо політичних подій. Проте, насправді, тут зараз відбувається тільки пікетування прокуратури.

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!