СПЕЦПРОЄКТ "Green Deal UA"
За підтримки Регіональної газової компанії
У Німеччині з початку року понад 50% електроенергії отримали з відновлювальних джерел

У Німеччині з початку року понад 50% електроенергії отримали з відновлювальних джерел

Понеділок, 6 квітня 2020, 19:03 -

За підсумками першого кварталу 2020 року, 52% електроенергії в Німеччині була отримана з відновлюваних джерел. Це на 7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє DW.   

Зростання відбулося, незважаючи на закриття заводів і зменшення імпорту обладнання для сонячних та вітрових електростанцій через вплив пандемії на промисловість.

Однак, як зазначають у Федеральній асоціації енергетики та водного господарства Німеччини, цю тенденцію не можна екстраполювати на весь 2020 рік. Такого показника вдалося досягти насамперед через специфічні погодні умови — рекордні вітри в лютому та багато сонячних днів у березні.

Ціль Німеччини — до 2030 року досягти 65% генерації електроенергії з відновлювальних джерел. Проте, прихильники відновлювальної енергетики попередили, що тенденція стримується уповільненням будівництва нових вітрових та сонячних установок.

В Україні, за даними НКРЕКП, за перший квартал 2019 року ввели у 5,4 рази більше потужностей сонячних та вітрових електростанцій, ніж за аналогічний період 2018 року. Даних за 2020 рік НКРЕКП поки не оприлюднила.