СПЕЦПРОЄКТ "Green Deal UA"
За підтримки Регіональної газової компанії
В Австралії створили батарею для електромобіля із запасом ходу 2 тис км

В Австралії створили батарею для електромобіля із запасом ходу 2 тис км

П'ятниця, 24 квітня 2020, 11:44 -

Австралійська компанія Brighsun New Energy розробила літій-сірчані акумулятори, які дозволяють електромобілю мати запас ходу близько 2 тис. км. Батарея уже готова до початку промислових випробувань, повідомляє New Mobility.

Щільність зберігання енергії у Li-S батареї перевищує стандарти літій-іонних акумуляторів у п’ять-вісім разів.

Незалежні дослідження показали, що Brighsun зберігає 91% початкової ємності після 1700 циклів перезарядки струмом 2C (повна зарядка/розрядка за 30 хвилин). Це означає, що зниження продуктивності за цикл становить всього 0,01%.

Навіть при більш агресивній швидкості 5С (повна зарядка/розрядка за 12,5 хвилин), Li-S батарея Brighsun зберігає 74% своєї початкової ємності після 1000 циклів (зниження ємності за цикл 0,026%).

Щільність енергії нової батареї — 1000 Вт/год на кілограм. Для порівняння, батарея Tesla Model 3, яка зараз вважається однією з кращих, має щільність 247 Вт/кг.

Brighsun New Energy розробляла нову батарею вісім років. Зараз у компанії ведуть переговори з потенційними інвесторами, щоб почати великомасштабне пробне виробництво Li-S акумуляторів. Очікується, що процес розробки виробництва буде завершено до кінця цього року.

Як заявляють в компанії, батареї Li-S також можуть стати найбільш перспективною системою зберігання енергії для майбутніх залізниць, суден і авіакомпаній.