СПЕЦПРОЄКТ "Green Deal UA"
За підтримки Регіональної газової компанії
Китай почав виробництво електродів, які підвищують ефективність електромобільних батарей на 30%

Китай почав виробництво електродів, які підвищують ефективність електромобільних батарей на 30%

Вівторок, 14 квітня 2020, 13:49 -

У Китаї запустили виробництво електродів з рідкоземельних сплавів-накопичувачів водню, які можуть підвищити ефективність акумуляторних батарей для електромобілів.

Як повідомляє China.org.cn, виробнича лінія, розроблена підприємством нових енергетичних технологій при Баотоуському центрі досліджень і розвитку рідкоземельних елементів Академії наук Китаю, була побудована з незалежними правами на інтелектуальну власність.

Електрод виготовлений з рідкоземельного сплаву на основі магнію і нікелю, що накопичує водень. Він може підвищити ємність акумуляторних батарей на 30%.

Численні експерименти показали, що нікель-металгідридні акумуляторні силові батареї, виготовлені з використанням нового матеріалу, здатні підтримувати стабільну роботу автомобіля навіть в екстремально холодних умовах.

Нікель-металгідридні силові батареї з електродами з рідкоземельного сплаву-накопичувача водню на основі магнію і нікелю мають великий потенціал у сфері гібридних транспортних засобів, твердотільних накопичувачів водню і водневих паливних елементів.

На ринок вже надійшло 280 кг таких електродів.