"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google університет

Вівторок, 7 вересня 2021 —
В останні роки почала відбуватися діджіталізація навчання. Посприяла цьому пандемія коронавіруса, через яку університети і школи були змушені переходити на такий формат. Однак це почалося раніше завдяки Google - компанія вирішила внести зміни в вищу освіту і запропонувала свою альтернативу.

Google запустив спеціальні курси, які можуть повноцінно замінити навчання у ВНЗ. Цікаво, що традиційне вищу освіту можна отримати, закінчивши навчання в університеті від 4 до 6 років. Google же пропонує навчання терміном всього півроку, а головною його особливістю є профорієнтація - компанія готує майбутніх фахівців до роботи саме у себе, даючи всі необхідні знання.

 

Онлайн-навчання: плюси і мінуси

Процес такого навчання набагато простіший, ніж в традиційному. Прикладом, не потрібно бути присутнім на лекціях і їхати через півміста в університет - головне мати доступ до інтернету. Також, всі матеріали будуть доступні вам в мережі - раніше деякі підручники потрібно було або купувати, або брати в інтернеті. Іспити також зміняться - здача тестів онлайн зробить їх менш стресовими для учня, а страх того, що викладач завалить через особисту неприязнь, нівелюється.

Втім, таке навчання має і свої мінуси. Найголовніший - відсутність живого спілкування з викладачем або своїми однокурсниками. Саме завдяки цьому можна більш доступно зрозуміти матеріал теми - іноді він може бути записаний занадто складно. Також потрібно вміння організувати себе, звикати до читання з екрану.

Чому люди починають віддавати перевагу онлайн-репетиторство навчання в університеті?

Ще до пандемії традиційна навчання в університеті почала здавати позиції. Наявність диплома далеко не завжди гарантує робоче місце, адже знання у ВНЗ даються в основному базові. А ось на профільних курсах Буки ви зможете отримати більш поглиблені і актуальні знання з потрібною вам дисципліни.

Ще однією перевагою є термін навчання. В університеті потрібно мінімум 4 роки, щоб повністю закінчити курс. Онлайн заняття тривають набагато менше - від 3 до 6 місяців. По завершенні курсів ви отримаєте сертифікат, який можна пред'явити при працевлаштуванні на повноцінну посаду. Стане в нагоді він якщо ви вважаєте за краще працювати на фрілансі.

Робота після завершення навчання - чому віддають перевагу компанії?

Прийом на роботу - хвилюючий момент, до якого потрібно бути максимально готовим. Найголовніше - розуміти, що вам потрібно для того, щоб працевлаштуватися. Роботодавці все менше уваги приділяють диплому - для них набагато важливіше практичні знання і вміння. Прикладом, Google гарантує працевлаштування після закінчення своїх курсів, оскільки навчає того, що потрібно самій фірмі. Так само, все менше дивляться на вік потенційного співробітника, адже це анітрохи не впливає на його здібності.

Щось подібне ви отримаєте, пройшовши курси від Buki . Ви можете вибрати репетитора по одній з дисциплін, які вам цікаві і стануть в нагоді в подальшому. Від різних мов до курсів з креслення, програмування та інших спеціальностей - все це дасть вам не тільки корисні знання для розвитку кругозору, а й допоможе в професійному прогрес.

Реклама: