Dispomed забезпечив понад 12,5 тис. українців інвалідними візками та засобами реабілітації у 2020 році

Понеділок, 19 квітня 2021 —
У 2020 році українці з інвалідністю отримали 12604 одиниці крісел колісних та технічних засобів реабілітації (ТЗР) від провідного українського виробника товарів для людей з інвалідністю – компанії Dispomed.  Вироби надавалися безкоштовно за направленням від територіальних органів соціального захисту.

Зокрема, компанія передала громадянам майже 1800 візків та понад 10,8 тис. різноманітних ТЗР – допоміжних пристосувань для пересування та санітарно-гігієнічних процедур. Причому більш ніж половину крісел колісних замовляли разом з іншими виробами.

 

"Ми піклуємося про те, щоб особи з інвалідністю, які до нас звертаються, були повністю задоволені від початку замовлення до моменту отримання виробів, – наголошує Юлія Кузьміна, керівник напряму Dispomed Orto. – Тому послідовно впровадили виробництво всіх товарів, щоб ця чутлива група споживачів могла отримати повний або майже повний комплект необхідних засобів реабілітації від одного постачальника".

Одними з найбільш популярних серед користувачів виробами з переліку ТЗР були туалетні крісла-стільці (2460 одиниць), сидіння для ванни та табурети для душу (2170 одиниць), а також ходунки (1781 одиниця). Майже всі замовлення призначалися для дорослих.

"Наша статистика та заявки, які ми отримуємо, свідчать, що запит на крісла колісні та технічні засоби реабілітації серед українців залишається високим. Зі свого боку, ми можемо повністю задовольнити цей попит та навіть більше, адже маємо на складах готової продукції весь асортимент у достатній кількості, – говорить Юлія Кузьміна. – Для того, щоб якомога більше українців з інвалідністю могли безкоштовно отримати необхідні їм засоби пересування та інші допоміжні вироби, потрібно збільшити фінансування соціальних програм. На жаль, у 2020 році ми навпаки спостерігали його скорочення. Також негативно вплинули на кількість забезпечення виробами різноманітні карантинні обмеження у зв’язку з пандемією COVID-19".

Довідково:

Dispomed – одна з найстаріших українських компаній на ринку засобів реабілітації й товарів для людей з інвалідністю.

Розпочавши діяльність у 2007 році, сьогодні Dispomed є одним з лідерів із виробництва та забезпечення кріслами колісними та ТЗР людей з інвалідністю в Україні.

Підприємство сертифіковано за стандартами ISO 9001 та EN ISO 13485:2018. Має власні виробничі потужності та конструкторський відділ, який щороку впроваджує у виробництво нові види засобів реабілітації та постійно вдосконалює існуючі моделі.

У 2020 році Dispomed вивів на ринок України нову лінійку колісних крісел ЕЛА, розроблених за стандартами ЄС. До неї увійшли 9 моделей, які враховують потреби всіх груп людей з інвалідністю. Зокрема, це крісло-каталка (ЕЛА-РАТА), дві моделі низькоактивних крісел колісних базових (ЕЛА-БАЗИС 1 та ЕЛА-БАЗИС 2), два середньоактивні крісла (ЕЛА-КОМФОРТ 1 та ЕЛА-КОМФОРТ 3), три моделі активних крісел (ЕЛА-АКТИВ, ЕЛА-АКТИВ 1, дитяче ЕЛА-АКТИВ 2) і базове крісло з електроприводом (ЕЛА-ВОЯЖ).

Головні принципи компанії – незмінно висока якість виробів та індивідуальний підхід до кожної людини.

Dispomed: ми працюємо, щоб розширити ваш життєвий простір.

Реклама: