Масажне крісло для домашнього використання: поради майбутнім власникам

Вівторок, 23 березня 2021 —
Гідне масажне крісло може стати дійсно улюбленим предметом меблів у вашій спальні або кімнаті відпочинку. Не виключено, що саме в ньому ви будете проводити годину за годиною у вихідний день або після важкого робочого тижня. Тому і до вибору такого важливого предмета інтер'єру варто підійти з розумом, не поспішаючи.

Не лякайтеся асортименту

Існує близько 30 відомих виробників масажних крісел, а самих моделей налічується понад 200. Але не лякайтеся такого розмаїття. Почнемо з того, що не всі крісла підходять саме для домашнього використання. Є кілька груп крісел, які вміють робити масаж:

  • Для офісу. Зазвичай це звичайні офісні крісла з вбудованими масажними вставками для спини.
  • Для вендінгових цілей. Ці крісла ставлять в торгово-розважальних центрах, аеропортах, саунах. У них є купюроприймач.
  • Домашні крісла. Домашні моделі відрізняються оптимальним співвідношенням габаритів, функціоналу і комфорту. Це якраз те, що нам потрібно.
 

Визначте бюджет

Виділяють три основні цінові групи масажних крісел – відносно бюджетні, бізнес-класу і преміум-класу. Не варто думати, що бюджетне крісло буде поганим або неякісним, але у недорогих моделей обмежений функціонал (немає окремого масажу рук або ніг, не так багато режимів масажу), а в якості обробки використовуються зручні, але не елітні матеріали. У преміум кріслах крім високоякісних матеріалів і повного асортименту функцій є і додаткові "фішки" на кшталт управління зі смартфона, положення "нульова гравітація", 3D-масажу і так далі. У одного виробника можуть бути крісла з різних категорій. Наприклад, масажне крісло від "АМФ" може бути, як бізнес, так і преміум класу.

Кількість роликів

Масаж під оббивкою крісла роблять спеціальні роликові механізми із пластику, кераміки або нефриту. Їх може бути і 8, і 12, і 16. Як правило, чим більше роликів, тим вони менші за розміром. Зверніть увагу не тільки на кількість роликів, але і кількість моторів в кріслі, які ними керують, а також на варіанти положення, які приймають ролики.

Не відмовляйтеся від тест-драйву

Висока вартість не означає гарантований комфорт. Цілком може бути, що конкретно вам буде набагато зручніше в недорогому кріслі, і саме ця модель буде робити масаж, який відповідає вашим очікуванням і фізіології. Тому рекомендуємо (по можливості) пройти, як мінімум, 5-10 хвилинний тест-драйв крісла в магазині та спробувавши кілька моделей.

Реклама: