"Сумигаз" проводить контрольне зняття показань лічильників у понад 355 тисяч споживачів

Понеділок, 1 березня 2021 —
З початку року контролери АТ "Сумигаз" зафіксували більше 171 тисячі показань лічильників.

Зняття фактичних показань забезпечує достовірність обліку в інтересах клієнтів. Наприклад, якщо споживач допустив помилку, передаючи показання, то розрахунок обсягу газу коригується до фактичних даних. У середньому одному контролеру потрібно щомісяця відвідати близько тисячі домоволодінь регіону, в яких здійснюється облік газу.

"Наші контролери виконують карантинні вимоги, тому звертаємось до споживачів з проханням не вчиняти порушення і допускати контролерів до газових лічильників, - говорить начальник відділу інспектування АТ "Сумигаз" Наталія Тарасенко. – Контрольні показання лічильників знімають періодично. Фахівці здійснюють фотофіксацію приладів обліку газу на мобільні телефони та миттєво передають показання до бази даних за допомогою додатку Мобайл-контролер".

Не лише контролери фіксують показання лічильників газу. Це також може зробити слюсар, майстер або інший працівник газорозподільної компанії під час ремонту газового обладнання, при знятті лічильника на повірку тощо. У АТ "Сумигаз" рекомендують вимагати службове посвідчення фахівця газової компанії, яке містить фото та завірене печаткою підприємства, щоби уникнути шахрайства з боку сторонніх осіб.

Нагадуємо, що споживачі природного газу мають щомісяця самостійно фіксувати показання лічильника станом на 1-ше число та впродовж наступних п’яти днів передавати їх газорозподільній компанії.

Для зручності клієнтів діють онлайн-сервіси 104. ua – "Особистий кабінет" на сайті 104.ua, чат-боти 7104ua у Viber та Telegram.

Реклама: