"Львівгаз збут" передає до суду справи боржників за газ

П'ятниця, 20 листопада 2020 —
Заборгованість клієнтів ТОВ «Львівгаз збут» за газ складає 1,78 мільярда гривень.

"Фіксуємо катастрофічне падіння рівня розрахунків за спожитий газ з боку побутових споживачів. 68% клієнтів компанії мають борги. Від початку опалювального сезону борг збільшився на 170 мільйонів", - прокоментував ситуацію директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк. 

Під час карантину газова компанія не може використовувати найдієвіший важіль впливу на боржників - ініціювати відключення газопостачання, тому буде стягувати заборгованість через суд. 

На початку тижня компанія розіслала боржникам близько 22 тисяч листів-нагадувань про необхідність сплатити за газ. 

Після отримання повідомлення про борг споживач має 4 календарні дні для сплати простроченої заборгованості у повному обсязі. Якщо лист буде проігноровано, то справу скерують до суду. 

Юристи компанії попереджають, що стягнення боргу в судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат з боку споживачів. Крім основної суми боргу їм доведеться сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати, 3% річних.  У разі невиконання судового рішення справа передається до виконавчої служби – у цьому випадку доведеться додати до суми боргу ще 10% виконавчого збору/основної винагороди приватного виконавця. А також - компенсувати витрати виконавчого провадження, які нараховує конкретний виконавець залежно від комплексу проведених заходів.

Не забувайте: сплатити борг доведеться у будь-якому випадку, а після відміни карантинних обмежень щодо боржників будуть вжиті заходи з припинення газопостачання.

"Також хочемо нагадати, що боржники ризикують втратити допомогу від держави. Тривалі борги за газ є підставою для припинення отримання субсидій. Ми регулярно передаємо оновлені списки боржників в структурні підрозділи управлінь соціального захисту", - попередив Павло Майк. 

Клієнти "Львівгаз збуту" мають можливість сплатити рахунки за газ дистанційно за допомогою зручних онлайн-сервісів: Особистий кабінет на сайті 104.ua, Viber-бот 7104ua, Telegram-бот 7104ua, а також через мобільні додатки 104Mobile (для Android) та 104Mobile Light (для iPhone).

Реклама: