Заборгованість клієнтів "Запоріжгазу" перевищила 30 млн.грн.

П'ятниця, 18 вересня 2020 —
Борги споживачів газу за послуги його доставки перед АТ "Запоріжгаз" досягли 30,7 млн грн. Це вдвічі перевищує заборгованість компанії перед Оператором ГТС.

Серед найбільших боржників "Запоріжгазу" за послуги доставки газу -  підприємства ТКЕ Запорізької області, які заборгували майже 21 млн грн. Також за отримані послуги боргують побутові споживачі, на котрих припадає решта неплатежів.

В цьому році на зростання боргів та погіршення розрахунків споживачів вплинув мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, введений урядом через пандемію коронавірусу.

"Ми направили до парламенту інформацію щодо наших розрахунків з Оператором ГТС  та дані про погіршення платежів з боку споживачів. Наявна тенденція – дворазове перевищення боргів споживачів над нашою заборгованістю перед Оператором ГТС. Вона сформована в першій половині року – коли через карантин розрахунки споживачів за послуги доставки газу значно погіршилися.  Деякі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча насправді мова йде лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені", - зазначила фінансова директорка АТ "Запоріжгаз" Юлія Омельченко.

До початку опалювального сезону залишився один місяць. АТ "Запоріжгаз" закликає споживачів вчасно сплачувати за послугу розподілу газу і не допускати нарощування боргів, адже від цього залежить безперебійне та безаварійне газопостачання, а також розрахунки з оператором ГТС.

Довідка: АТ "Запоріжгаз" - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території Запорізької області та міста Запоріжжя (крім Мелітополя та Мелітопольського району).

РГК сервісна компанія, яка надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу в енергетичній сфері, спрямованих на підвищення стандартів обслуговування та надійності газопостачання. Клієнтами компанії є 20 газорозподільних компаній, що забезпечують розподіл газу для більш ніж 8 млн клієнтів на газопроводах протяжністю 250 тис км.

У 2019 АТ "Запоріжгаз" доставило 490 тис. своїх клієнтів майже 1 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія складає  10 тис. км.

Реклама: