19,4 тис пільговиків та субсидантів Рівненщини, які боргують розподіл газу за  можуть залишитися без субсидії

Вівторок, 1 вересня 2020 —
Борги за доставку газу домоволодінь Рівненської області, які отримують субсидії та пільги, сягнули 3,1 млн грн. Уже цієї осені ці майже 19,4тисячі споживачів природного газу ризикують залишитися без субсидії чи пільги, а після завершення карантинних заходів – без розподілу газу до домівок.

Загалом, на кінець серпня середній рівень розрахунків по Рівненській області складає 92%. За розподіл газу боргують 114тис. домоволодінь області.  Загальна сума боргу становить 19,2 млн. грн. Серед них майже 20 тисяч споживачів, які жодного разу за 8 місяців не сплатили за послугу розподілу газу.

"Рівнегаз" уже надав списки споживачів структурним підрозділам з питань соціального захисту населення, в яких наявна заборгованість понад  3 місяці. У разі не оплати такої заборгованості — житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься.

"На даний час через карантинні обмеження ми не застосовуємо санкції за прострочення оплати за послугу розподілу газу, однак, під час карантину нема мораторію на стягнення боргів в судовому порядку. Тож в умовах, що склалися, наше підприємство вдається до крайніх заходів, боржникам вже надіслано майже 4,5 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу" - розповідає комерційний директор АТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

АТ "Рівнегаз" вкотре звертається до споживачів з проханням розрахуватися за послугу розподілу газу та не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат на вирішення спору.

Водночас, дотримання платіжної дисципліни у розрахунках дасть змогу підприємству надавати якісну послугу щодо безперебійної та безпечної доставки газу до осель споживачів Рівненщини та своєчасно підготувати мережі до роботи у опалювальний період.

Нагадуємо, що сплатити за доставки газу можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів 104.ua:

  • особистого кабінету на сайті 104.ua
  • чат-боту "7104ua" у Viber чи Telegram
  • мобільного додатку 104Mobile для Android
  • мобільного додатку 104Mobile Light для iPhone

Для споживачів АТ "Рівнегаз" розроблено експрес-реєстрацію, яка дозволяє автоматично зареєструвати особистий кабінет на сайті 104.ua. Для цього достатньо подзвонити зі смартфона до контакт-центру за номером 067 01-01-104 і повідомити оператору номер особового рахунку, який зазначено у квитанції кожного клієнта. Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач в СМС отримає логін та пароль до нього.

Закликаємо споживачів сплачувати за послугу доставки газу вчасно. Ці кошти потрібні для забезпечення безперебійної та безаварійної доставки газу до кожної оселі споживачам Рівненської області.

 Довідка: АТ "Рівнегаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території Рівненської області у співпраці із РГК (Регіональна Газова Компанія).  Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Рівнегаз" експлуатує 10,2 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 264 тис побутових споживачів Рівненської області клієнтів. Обсяг розподілу становить  400 млн  кубометрів природного газу на рік

Реклама: