За 6 місяців 2020 року закарпатці спожили на 11% більше газу, ніж торік

Вівторок, 21 липня 2020 —
За 6 місяців 2020 року на Закарпатті спожили 209,6 мільйонів кубометрів газу, що на 11 % (або на 21,4 мільйони кубометрів) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Зростання об’ємів – на 23,1 млн кубометрів газу – відбулося за рахунок збільшення споживання блакитного палива побутовими споживачами. Саме на цю категорію припадає 87,5 % споживання газу в регіоні. Натомість споживання газу у першому півріччі 2020 року юридичними особами зменшилося на 1,7 млн. кубометрів, або на 6%. Це так само пов’язано з СOVID-19 та карантинними обмеженнями, які призвели до зупинки роботи значної кількості суб’єктів господарювання, особливо малого та середнього бізнесу", - зазначила директорка ТОВ "Закарпатгаз Збут" Вікторія Томинець.

Традиційного зменшення обсягів споживання природного газу населенням, як це було в попередніх роках, не відбулося. За словами, Вікторії Томинець, це пов’язане з низькими температурами повітря на Закарпатті у квітні-травні цього року і з перебуванням родин з дітьми вдома на карантині.

Довідка: ТОВ "Закарпатгаз Збут" постачає природний газ  для 275 740 побутових споживачів і 532-х релігійних організацій. Крім того, клієнтами "Закарпатгаз Збуту" є понад 3500 суб’єктів господарювання. За 5 років діяльності компанія зарекомендувала себе як надійний постачальник природного газу в регіоні.

Реклама: