"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Понад 80% субсидентів боргують за доставку газу

Вівторок, 21 липня 2020 —
Майже 98 тис. прикарпатців, які отримують субсидію, заборгували за доставку газу.  Їх борг сягає 16,5 млн грн. Уже восени вони можуть залишитися без субсидії, а після закінчення карантину – без газу.

Загалом, станом на 21 липня, середній рівень розрахунків по Івано-Франківській області склав 75%. За розподіл газу боргують 278 тис. прикарпатців.

На час карантину "Івано-Франківськгаз" не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє поставки газу боржникам. Однак, після його завершення, борг стане причиною  негайного припинення подачі газу та передання справи до суду.

Окрім того, боржники залишаться без субсидії в опалювальний сезон. "Івано-Франківськгаз " уже надав структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки споживачів, в яких наявна заборгованість більше 3 місяців в сумі понад  340 грн. У разі не оплати такої заборгованості  - житлова субсидія на наступний сезон не призначатиметься.

"Борг наших клієнтів за розподіл газу складає 58 млн грн. Власники 70 тис. газифікованих домоволодінь Івано-Франківщини ще жодного разу не сплачували за розподіл газу. Ці кошти вкрай необхідні для підготовки до опалювального сезону та забезпечення безперебійної доставки газу", - говорить комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Попри відсутність сплати,  фахівці  "Івано-Франківськгазу" борються з наслідками стихії: ремонтують  газопроводи та відновлюють газопостачання підтопленим домогосподарствам.

Окрім того, щоденно бригади АДС  оперативно виїжджають на виклики та ліквідують аварійні ситуації по області. Диспетчери цілодобово приймають звернення та відповідають на дзвінки клієнтів.

Підрозділи компанії працюють, щоб споживачі отримували якісний сервіс та безперебійну доставку газу. А заробітна плата працівників газорозподільних компаній виплачується саме за рахунок плати за доставку газу.

У компанії дякують всім, хто знайшов можливість розрахуватися за доставку газу. Та нагадують, що сплатити за послуги з розподілу можна дистанційно, за допомогою мобільного телефону чи комп’ютера. У цьому допоможуть онлайн-сервіси:

  • особистий кабінет на сайті 104.ua
  • чат-боти 7104ua у Viber чи Telegram
  • мобільний додаток 104Mobile для Android
  • мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone

Сервіси 104.ua – це онлайн-ресурси, завдяки яким операція зі сплати за доставку газу не займе більш як дві хвилини. Також завдяки ним можна передати показання лічильника, проаналізувати обсяги спожитого газу, дізнатися про актуальні тарифи.

Реклама: