"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Володимир Парипа: "Екстренна служба "104" не може піти на карантин"

Понеділок, 4 травня 2020 —
Володимир Парипа працює в екстреній газовій службі "104" АТ "Івано-Франківськгаз" вже 32 роки. Кожна його зміна - це близько 25-30 викликів різної складності. В зимовий період кількість викликів зростає.  Сезонність вносить свої корективи.
95% викликів пов’язані з витоком газу. То ж піти на карантин чи працювати дистанційно Володимир, які і інші працівники АДС, не може.
"Часто люди не стежать за станом газових приладів, тому трапляються витоки. Також виникають витоки в під’їздах та на підземних газопроводах. Виїжджати і ліквідовувати потрібно негайно, щоб не трапилося нещасного випадку. Чекати до завтра, а тим більше до закінчення карантину не можна.  За зволікання можна заплатити дорогу ціну. Окрім того, якщо трапилася пожежа, треба також негайно  виїжджати на місце подій – перекрити газ, щоб не стався вибух газу", - розповідає Володимир Парипа. У карантин до звичних обов'язків Володимира, як змінного майстра, додалися нові: не лише контролювати виконання робіт бригадами АДС, а й   стежити за дотримання ними заходів щодо нерозповсюдження коронавіруса. Тому все строго: окуляри, маски та рукавички, якщо виклик додому споживача – ще й захисні костюми, окрім того регулярна дезінфекція машини. Піти у відпустку під час карантину чоловік не планує. Каже, комусь же потрібно виконувати цю роботу, то чому ж не він?! Тим паче, свою роботу він любить. Щоб її належно виконувати навчався на інженера-механіка по проєктуванню та експлуатації газових установок. Такого ж принципу дотримується і молодший Парипа – син Володимира. Він працює в іншій екстреній службі 101. Також рятує життя.
Реклама: