"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АТ "Дніпропетровськгаз" продіагностує більше 17 тис.км газових мереж

Вівторок, 9 липня 2019 —
З початку року АТ "Дніпропетровськгаз" провело комплексно-приладове обстеження 8,3 тис. км розподільних газопроводів. Всього, в цьому році необхідно перевірити 17,3 тис. км газових мереж. Під час діагностики фахівцями компанії виявлено 6,8 тис пошкоджень на газових мережах
Головне завдання фахівців цього підрозділу полягає в проведенні перевірок технічного стану газопроводів, скороченні втрат природного газу і забезпеченні безаварійного і безперебійного транспортування газу для клієнтів АТ "Дніпропетровськгаз".
"Фахівці комплексно-приладового обстеження повинні володіти відмінними теоретичними знаннями, професійно використовувати кілька десятків найскладніших приладів і педантично слідувати інструкціям і вимогам техніки безпеки, - розповідає директор технічний АТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін. - Приладова діагностика допомагає вчасно ліквідувати дефекти на газопроводах і максимально продовжити термін служби газових мереж". Левова частка всіх робіт з комплексного обстеження газопроводів припадає на літній період. Під час діагностики, за допомогою спеціальних високоточних приладів проводиться технічна оцінка стану газопроводу, вимірювання товщини стінки металу труби, ізоляції, виявляються корозійні процеси, місця пошкоджень газопроводів і витоків газу. Це дозволяє попередити аварійні ситуації на мережах в опалювальний сезон. При виявленні проблемної ділянки фахівці служби КПО передають заявку в аварійно-диспетчерську службу, виконують земляні роботи і усувають пошкодження. Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.
Реклама: