"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Києві проведуть спільний з НАТО Національний оборонний хакатон

П'ятниця, 24 травня 2019 —
Українські військові IT-спеціалісти за участю експертів НАТО та підтримки компанії "Айкюжн ІТ" продемонструють вміння з розробки ІТ-рішень для оборони.
З 27 по 31 травня в Києві військові IT-спеціалісти за участі експертів НАТО та за сприяння ІТ компанії "Айкюжн ІТ" будуть демонструвати свої вміння з розробки інноваційних архітектурних та програмних рішень для оборонно-безпекової сфери в рамках Національного оборонного хакатону.
Хакатон проводитимуть у форматі змагань за концепцією TIDE Hackathon (Transportation Information for Decision Enhancement). Цей вид змагань є традиційним для військових НАТО, які таким чином підвищують злагодженість роботи різноманітних підрозділів Альянсу. Такий захід проводиться вже вдруге, а минулого року експерти НАТО відзначили високий рівень українських військових ІТ-спеціалістів, включаючи представників ДПСУ, НГУ та Інституту спецзв’язку. Організаторами виступають Генштаб Збройних Сил України, Центр стратегічних комунікацій StratComUkraine, а підтримку надають Управління розвитку автоматизації Збройних Сил України, Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України та штаб-квартира НАТО. Також Хакатон підтримують Командування ОЗС НАТО з трансформації та Агенції НАТО зі зв’язку та інформації (у рамках реалізації Трастового фонду НАТО з удосконалення системи командування, управління, зв’язку та комп’ютеризації — С4). Всього у Хакатоні прийматиме участь 60 ІТ-спеціалістів, а оцінювати рівень їх рішень будуть 15 експертів НАТО та військових з країн Альянсу. Також в рамках оборонного хакатону відбудеться Круглий стіл за участю військових України та НАТО, які обговорять напрямки посилення обороноздатності країни. Дискусія відбуватиметься із залученням експертизи українського ІТ-сектору та досвіду НАТО в контексті роботи Трастового фонду Альянсу. Будуть озвучені пріоритетні напрями розвитку обороноздатності країни у ІТ-напрямку. А саме — перспективи роботи з великими масивами даних, питання системи обміну кіберінцендентами, передачі інформації з різними грифами секретності для вирішення питань обороноздатності України. Одним з генеральних партнерів заходів є софтверна компанія "Айкюжн ІТ", що працює в оборонному секторі України. Місце проведення: Інноваційний парк Unit City, вул. Дорогожицька, 3 Дата: 27–31 травня 2019 р. Сайт заходу: defencehackathon.in.ua
Реклама: