Прийнято Кодекс України з процедур банкрутства

П'ятниця, 26 квітня 2019 —
Прийнятим Кодексом встановлено умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом та застосування ліквідаційної процедури з метою повного або часткового задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.
ТБ "Українська енергетична біржа" вітає та повністю підтримує підписання Кодексу України з процедур банкрутства, особливо в частині проведення реалізації майна підприємств-банкрутів виключно на електронних аукціонах за допомогою дворівневої електронної торгової системи.
Сьогодні єдиною системою, яка відповідає вимогам законодавства, має велику кількість авторизованих електронних майданчиків (понад 40 операторів) та досвід у продажах державного та комунального майна, активів банків-банкрутів, а також майна державних та комерційних підприємств на суму більш ніж 16 млрд грн, є система Прозорро.Продажі. "Ми переконані, що позитивний досвід системи Прозорро.Продажі забезпечить публічну та ефективну реалізацію підприємств-банкрутів. Окрім того така модель забезпечить рівний доступ усіх учасників до аукціонів та конкуренцію між майданчиками які будуть підключені до ЕТС. Це також унеможливить маніпуляції із центральною базою даних та модулем аукціону завдяки відкритому коду та публічності інформації щодо учасників аукціонів та процедури проведення торгів", - зазначив Олександр Коваленко, директор майданчика ТБ "Українська енергетична біржа".
Реклама: