"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

75 млн грн склали збитки "Запоріжгазу"

П'ятниця, 1 березня 2019 —
Платформа добового балансування Оператора ГТС не забезпечує нормальну роботу ПАТ "Запоріжгаз". Підприємство досі не отримало від газотранспортной компанії , складених замовниками послуг. Через це не можна забезпечити технічні можливості для розподілу необхідного об’єму газу у березні 2019 року, як це передбачено Кодексом ГТС.
Так,  в січні  "Запоріжгаз" отримав від Оператора ГТС розрахунки обсягів негативного місячного небалансу за грудень 2018 року, до якого безпідставно були включені  обсяги споживання підприємств Запоріжжя на понад 5 млн куб.м.
Тож, такий розрахунок не відповідав фактично відібраному "Запоріжгазом" обсягу газу з точки виходу з ГТС. Крім того, лист з небалансами надійшов  пізніше зазначеного в Кодексі ГТС терміну. "Такі дії Оператора ГТС завдають нашому підприємству значних збитків. Тільки за грудень вони складають більше 75 млн. гривень.Тому, враховуючи ці порушення, ПАТ "Запоріжгаз" було змушено звернутися до НКРЕКП, Антимонопольного комітета та регуляторної служби, адже це може призвести до зриву безперебійного постачання газу споживачам у самий розпал опалювального сезону", -  говорить комерційний директор  "Запоріжгазу" Антон Кій. Також при завантаженні інформації на платформу газотранспортной компанії виникають значні відхилення між фактичними даними ПАТ "Запоріжгаз" та відображеними інформаційною платформою. Така різниця також впливає на формування  небалансу оператора ГРМ. Таким чином, балансування в газотранспортній системі здійснюються Оператором ГТС необ’єктивно. Будь-які дані внесення на платформу оператором ГРС та скріплені цифровими  підписами уповноважених осіб змінюються в односторонньому порядку та здебільшого не відповідають дійсності. 
Реклама: