"Івано-Франківськгаз" перевірив близько 50 тис. лічильників

П'ятниця, 8 лютого 2019 —
Минулого року ПАТ "Івано-Франківськгаз" перевірило майже 50 тис. лічильників. З них 7 тис. не пройшли повірку та потребують заміни. Натомість держрегулятор НКРЕКП передбачив кошти на придбання лише 4,4 тис. приладів обліку для заміни.
В тарифі на розподіл передбачено гроші на повірку та ремонт лічильників – 1,5 млн. грн. Однак, лише за повірку минулого року було сплачено близько 1 млн. грн., ще стільки ж – за ремонт заводу-виробнику. Повірка самого приладу обліку здійснюється у сервісних центрах ПАТ "Івано-Франківськгаз" спільно з представниками Держспоживстандарту.
За виконання цієї роботи газорозподільна компанія представникам державного підприємства "Івано-Франківськстандартметрологія" сплачує кошти. "Щороку кількість лічильників, які підлягають повірці та ремонту зростає, натомість збільшення витрат на це  держрегулятор вже третій рік не переглядає. Це призводить до того, що  газорозподільна компанія не в змозі забезпечити ремонт всіх приладів обліку споживачів", – розповідає технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський. В 2018 році було визнано непридатними 7 тис. приладів обліку. В той же час, НКРЕКП передбачила фінансування на заміну тільки 4,4 тис. лічильників. Тож частині споживачам залишається або чекати, або встановлювати за свій кошт лічильник.
Реклама: